Do it yourself

#beneficii alcool gradina #beneficii alcool #amenajare gradina #gradina #alcool

4 modalitati de a utiliza alcoolul in gradina

Alcoolul are mai multe intrebuintari decat ai fi crezut. Stiai ca acesta este aliatul tau de nadejde in lupta impotriva buruienilor sau ca poti scapa de melci tot cu ajutorul alcoolului? Iata patru modalitati inedite de a folosi alcoolul in gradina.

Scapa de melci

Melcii ti-au invadat curtea si aleea din fata casei? Poti scapa de ei cu ajutorul alcoolului. Tot ce trebuie sa faci este sa sapi o groapa mica in care sa pui un borcan gol. Gura acestuia trebuie sa fie la acelasi nivel cu solul. Umple apoi borcanul cu bere. Melcii vor fi atrasi de mirosul acesteia si vor ajunge in borcan, innecandu-se.

Tine iedera sub control

Iedera este extrem de frumoasa si decorativa insa se raspandeste rapid in intreaga gradina. O poti tine sub control cu o solutie pe care o poti obtine amestecanf doua linguri de vodka cu doua cani de apa. Adauga solutia intr-o sticla cu pulverizator si pulverizeaz-o in locurile in care observi ca iedera se extinde fara voia ta.

Obtine un gazon fermecator

Nu esti singurul/singura care adora un pahar bun de bere. Si gazonul tau o ador. Pentru a avea un gazon perfect verde si sanatos amesteca o sticla de bere de 500 ml cu 50 de litri de apa si uda gazonul cu solutia obtinuta.

Scapa de buruieni

Vodka este aliatul de nadejde in lupta impotriva buruienilor. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci 30 de mililitri de vodka cu 5-6 picaturi de detergent de vase lichid si doua cani de apa. Amesteca totul foarte bine si adauga solutia obtinuta intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza solutia in locurile in care ierburile iti invadeaza gradina. Tine cont insa de faptul ca solutia trebuie aplicata ziua in amiaza mare, cand soarele este mai puternic.

Sursa foto: ivinghoeturf.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului