Do it yourself

#decoratiuni plante #decoratiuni gradina #decoratiuni

11 decoratiuni pe care le poti crea chiar tu

Daca esti in cautare de idei pentru a-ti imbunatati gradina, aceste mici proiecte do-it-yourself sunt o modalitate usoara de a incepe. Pentru a te tine ocupat, ti-am pregatit 11 idei inedite care merita incercate.

Masa de beton

Mesele din beton aduc un plus de eleganta pentru orice spatiu in aer liber. Acestea sunt rezistente la umiditate si durabile si au capacitatea de a schimba radical aspectul curtii tale.

Gradina suculenta in miniatura

Te poti apuca sa iti creezi un peisaj fermecator cu o gradina suculenta in miniatura. Poti alege sa incluzi un foisor, un scaun, o pisica si o roaba si nu ezita sa folosesti orice alte figurine iti doresti.

Punct de curatare a uneltelor

Iata o idee utila si decorativa pentru gradina ta. Creeaza-ti un loc in care sa iti poti curata usor toate ustensilele de gradina. Ai nevoie doar de doua materiale si anume o galeata si nisip. Este decorativa si utila, pentru ca, pe langa faptul ca iti curata uneltele, este si un loc perfect pentru depozitarea lor.

Rezervatie pentru animalele terestre - terrariu

Terrariul este o idee grozava, deoarece adauga o minigradina oricarui spatiu interior, indiferent de vremea de afara. Il poti face singur pentru a-ti decora biroul sau pentru a-l folosi ca decor central pentru o masa. Asigura-te, insa, ca il pastrezi intr-o zona bine luminata, departe de o sursa de caldura majora cum ar fi caloriferul sau semineul.

Gradina verde

Mini conoferele si plantele perene (Chartreuse Heuchera) creeza un peisaj verde in miniatura. Dupa ce ai terminat, acopera pamantul cu pietris si muschi pentu a pastra umiditatea in sol.

Ghivece de beton

Ghivecele de beton genereaza un aspect modern care poate reinnoi orice gradina. Exista tutoriale care te invcata pas cu pas cum poti confectiona aceste ghivece din beton pentru propria ta gradina.

Punct de gradinarit in aer liber

Transforma un dulap vechi pentru a-ti face propriul punct de gardinarit in aer liber. Aici iti poti depozita uneltele, ghivecele si toate celelalte articole necesare intr-o gradina. Poti decora si colora dupa cum crezi ca este mai adecvat.

Sticle cu hrana pentru pasarele

Foloseste o sticla reciclata pentru a hrani pasarelele din gradina ta cu acest proiect usor de realizat. Imbraca sticla cu un decor gen spirala din cupru pe care sa o folosesti si ca agatoare.

Tablou viu din suculente

O imagine suculenta inramata are doua roluri - este o gardina verticala si, totodata, si o opera de arta superba. Faptul ca plantele suculente nu necesita multa apa face ca aceasta piesa sa fie usor de ingrijit.

Urme pentru pasii tai

Utilizeaza un trunchi de copac sau cumpara felii de lemn pentru a face o alee draguta pentru gradina ta. Foloseste bucati de lemn asortate pentru un aspect cat mai natural si estetic.

Gradina pentru ghivece cu cos de lemn agatat

Iti plac plantele atarnate dar nu stii de unde sa incepi? Iata o idee pentru o gradina in ghiveci realizata intr-un cos de lemn suspendat. Ea se poate face pe orice dimensiune si se poate completa cu muschi si plante decorative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului