Sfaturi practice

#curatenie #birou #hol #sfaturi

Sfaturi pentru o curatenie rapida si eficienta in birou si pe hol

Nimic nu pune amprenta asupra productivitatii muncii tale mai mult decat o face un birou dezordonat, plin cu gramezi de hartii, creioane sau alte obiecte imprastiate peste tot.

In aceasta situatie, ai nevoie de o actiune de curatenie eficienta, astfel incat sa poti gasi cu usurinta lucrurile de care ai nevoie. Iata ce ar trebui sa faci:

1. Piese de mobilier cu solutii de depozitare incorporate

Cea mai eficienta solutie impotriva dezordinii este depozitarea in toate dimensiunile si formele posibile. Alege piese de mobilier cu solutii de depozitare incorporate, cum ar fi rafturile si sertarele. Foloseste si spatiul vertical pentru depozitare, dar si decoratiunile pentru interior - cum ar fi un raft de perete frumos sau un avizier pe care poti agata diferite obiecte.
Daca ai tablouri vechi, care nu-ti mai plac, atunci nu le arunca. Foloseste-le pe spate cu rolul de a afisa diverse citate inspirationale, notite sau desene ale copiilor.

2. Cutiile de depozitare sunt cele mai bune

Cutiile de depozitare si cosurile sunt ideale pentru depozitarea produselor mai mici asa cum sunt caietele, pensulele pentru vopsea sau alte instrumente creative.

Asigura-te ca sunt pastrate la vedere astfel incat sa nu pierzi timpul in cautarea obiectului potrivit sau eticheteaza-le astfel incat sa poti gasi cu usurinta tot ce ai nevoie.

3. Stiinta de a alege culorile

Expresia vizuala este, de asemenea, foarte importanta pentru perceptia pe care o ai despre ordinea din camera. Alege culorile potrivite pentru solutiile de design interior si depozitare, astfel incat biroul sa aiba un aspect unitar. Poti alege culori naturale, de pamant, care se completeaza si contribuie la o atmosfera calma in timp ce induce si un sentiment de dinamica.

4.     Holul, prima impresie conteaza enorm!

In oruce casa, holul este extreme de important. Trebuie sa stii ca specialistii in desing il compara cu aeroportul. Ideea este ca prima impresie conteaza , astfel ca atat holul cat si aeroportul, pentru un turist afla prima data in acea tara, trebuie sa confere idea de curatenie, ordine si mai ales bun dispozitie.

De aceea, holul nu trebuie sa fie neglijat. Lucrurile trebuie mereu aranjate cu stil. Intrarea intr-o casa care te intampina cu mormane de pantofi si genti te poate face sa iti doresti sa te intorci si sa iesi pe usa.

Tocmai de aceea, este indicat sa pui toate obiectele la locul lor din momentul in care treci pragul casei. Daca ai un hol spatios, s-ar putea sa ai suficient loc pentru una sau doua etajere, unde pot fi depozitate caciulile, palariile si manusile.

De asemenea, nu ezita sa pui pe hol plante verzi si un obiect decorativ util asa cum este o tava pentru chei sau ochelarii de soare, spre exemplu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului