Sfaturi practice

#perne decorative #perne #mobila

Pernele decorative. Cum sa le asortezi cu mobila ta

Dintre toate articolele pentru casa, textilele sunt cele mai versatile. Disponibile intr-o varietate de culori, texturi si dimensiuni si cu o utilizare foarte larga, acestea sunt cel mai usor de inlocuit cand te plictisesti de ele.

De aceea, cand vine vorba despre o pata de culoare intr-o casa, te gandesti mai intai la textile si, mai ales, la perne.

Disponibilitatea unui numar atat de mare de modele ridica o alta problema: cum combini pernele astfel incat sa obtii maximum de efect si originalitate?

Cum combini pernele decorative

Intotdeauna trebui sa variezi prin culoare, forma, textura sau imprimeu. Referitor la culoare, gandeste-te sa reunesti trei culori din camera, fie ca le preiei de la pereti, mobila, tablouri sau pardoseala. Nu va fi prea mult cata vreme culorile alese de tine pentru perne se regasesc deja in jur sau au legatura una cu alta.

Si este recomandat sa alegi din camera o culoare neutra ca fond (alb, gri, bej, crem, maro, bleumarin) si sa o combini cu altele doua, in proportie mai mica.

Sau poti alege doua culori din amenajarea existenta si a treia sa fie o combinatie intre acestea. Poti varia cu mai multe nuante ale aceleasi culori.

Mai este o varinata. Sa alegi trei nuante din aceeasi culoare.

Alta sugestie at fi sa combini trei tipuri diferite de imprimeu. Secretul  este sa existe o corespondenta intre modele, prin existenta a una sau doua culori de legatura si poate chiar si prin marimea asemanatoare a formelor din fiecare imprimeu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului