Sfaturi practice

#casa #stres #organizare

Patru pasi pentru o casa organizata si pentru alungarea stresului

Cu siguranta ai patit, si numai o data,  ca atunci cand te grabeai sa iesi pe usa sa nu gasesti diverse obiecte, cum ar fi cheile de la masina sau incarcatorul de le telefon. Si exemplele pot continua. Sau, de multe ori, nu ai gasit fie un capsator, fie un marker sau alt obiect pe care, poate, nu-l folosesti atat de des.

Tocmai de aceea, organizarea intr-o casa este vitala. De aceea, ar fi bine sa tii cont de aceste sfaturi care te vor ajuta sa ai o viata mai linistita din acest punct de vedere.

1.       Cum poti folosi spatiul si pe verticala

Daca locuiesti intr-un apartament mic, cu siguranta doresti sa folosesti fiecare metru patrat pentru a evita dezordinea. O idee simpla, care te ajuta sa folosesti spatiul vertical intr-o maniera creativa, este sa agati umerasele pe carlige metalice montate in perete pentru a pune pe ele ghivece cu plante artificiale sau reviste.

2.       Ai grija de incarcatoare si punele intr-un singur loc

Nimic nu este mai enervant decat sa iti cauti incarcatorul atunci cand telefonul are bateria aproape descarcata sau trebuie sa pleci intr-o deplasare si nu dai de el.. Asigura-te ca pastrezi toate incarcatoarele intr-un singur loc.
Este recomandat ca respectivul cos sa fie undeva cat mai aproape de o priza. Ar fi cea mai buna solutie de depozitare, mai ale ca are suficient loc si pentru dispozitivele tale electronice atunci cand se incarca.

3.       Media planul zilei

Se intampla de multe ori ca din cauza stresului cotidian sa uiti anumite informatii sau date. Tocmai de aceea nu ezista sa lipesti post-it-uri sau ale liste cu notite pe un panou , unde sa le poti vedea cat mai des. Daca iti vezi ideile si gandurile pe hartie, te va ajuta sa le ai in minte si poate chiar sa le dezvolti in continuare.

De asemenea, mai poti pastra un carnetel pentru notite pe noptiera de langa pat. Nu se stie ce idei sau ganduri iti vin chiar inainte de culcare.

4.       Cutii transparente pentru lucruri practice

Pastreaza in acelasi loc lucrurile pe care le utilizezi simultan. Foarfecele, creioanele si lipiciul sunt doar cateva exemple. Mai poti adauga si cheile sau portofelul, peria de par, rujul si rimelul. Foloseste o cutie de depozitare practica, de preferinta transparenta, astfel incat nu va fi nevoie sa pierzi timp deschizand cutii in care ai depozitat de fapt alte lucruri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea