Sfaturi practice

# inima locuintei #bucatarie #locuinta

Motive pentru care bucataria este inima locuintei

Cu siguranta ai observat ca familia se aduna adesea in bucatarie, chiar si atunci cand nu servesti masa, iar un membru al acesteia este mereu acolo. Fie ca ai nevoie de un pahar de apa, o gustare sau o cafea, bucatarie este spatiul in care gasesti toate bunatatile. Si, desigur, cand gatesti si pregatesti preparatele preferate ale celor dragi, toata energia pozitiva se concentreaza pe aceasta parte a locuintei. Iata care sunt aspectele care transforma bucataria in inima casei tale, pentru a o putea aprecia si amenaja cu mai multa atentie:

Este folosita de catre intreaga familie

Unul dintre motivele principale pentru care bucataria este mereu invaluita in energie pozitiva este chiar prezenta intregii familii. Pe langa momentele in care prepari masa alaturi de cei dragi, bucataria este folosita si pentru a o servi, iar uneori gazduieste chiar cine festive sau mici intalniri intre prieteni. Mai mult decat atat, bucataria are si un rol practic si serveste adesea ca zona de lucru. Pregatirea legumelor, a carnii sau a fructelor presupune instalarea diverselor aparate, accesorii si electrocasnice. 

De exemplu, unul dintre cele mai folosite colturi din bucatarie este chiuveta. Daca vrei sa faci o schimbare in decorul acesteia, dar nu vrei sa renovezi intreaga incapere, alege o chiuveta de bucatarie noua, rezistenta si potrivita nevoilor tale. Poate ai nevoie de mai mult spatiu de lucru pe blat, iar atunci este recomandat sa alegi o chiuveta mai mica. Insa daca ai o familie numeroasa si pregatesti, de regula, multa mancare, o chiuveta mai mare iti va fi de ajutor in fiecare zi.

Este necesara

Necesitatea nu poate lipsi de pe lista motivelor. Atat bucataria, cat si baia sunt incaperi esentiale in orice locuinta si nu poti trai intr-o casa sau un apartament fara acestea. Chiar si asa, bucataria si baia sunt, de multe ori, ignorate in procesul de amenajare, desi sunt incaperile in care orice familie petrece foarte mult timp. Pentru a te bucura de echilibru la tine acasa, nu pune pe plan secund bucataria. Echipeaz-o cu tehnologie de ultima ora si fa-ti treaba mai usoara cu ajutorul mobilierului functional.

Este recomandat sa investesti o suma generoasa cand vine vorba de amenajarea bucatariei, in special la capitolul mobilier. Mobila facuta la comanda se va integra perfect in spatiul pe care il ai la dispozitie si iti va oferi suficient loc de depozitare pentru toate accesoriile. Daca petreci mult timp in bucatarie, din pasiune pentru gatit sau din nevoie, o bucatarie moderna iti va face treaba mai usoara si te va incuraja sa evoluezi si sa dezvolti o adevarata pasiune pentru gatit.

Faciliteaza un stil de viata sanatos

In ultima perioada, tot mai multi oameni se concentreaza pe un stil de viata sanatos. Acesta include sportul si pregatirea meselor preponderent acasa. In special in contextul pandemiei, probabil si tu te-ai obisnuit sa mananci mai des acasa, sa comanzi mai putin de la restaurant si sa experimentezi cu diverse retete noi. Aceste obiceiuri sanatoase te ajuta sa controlezi ceea ce mananci in fiecare zi si sa te bucuri de toti nutrientii oferiti de alimente. Tehnologia din prezent te sprijina in procesul de pregatire a meselor cat mai rapid si cu minimum de efort. Astfel, ai posibilitatea de a pune mancarea la gatit in timp ce muncesti. Bucataria moderna te ajuta sa urmezi un program echilibrat si sa te bucuri de o stare buna de sanatate.

Bucataria iti ofera o gama larga de posibilitati, indiferent ca este vorba de munca sau de dezvoltarea unei pasiuni pentru gatit. Ocupa-te de amenajarea acesteia cu atentie si interes, fara a ignora toate nevoile familiei tale.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele