Sfaturi practice

#decor baie #design interior #idei design baie #design baie

Cum iti redecorezi baia cand ai la dispozitie un buget limitat

 

Pentru ca pandemia ne-a obligat pe toti sa stam mai mult acasa, nemultumirile legate de felul in care arata locuintele noastre, sau anumite zone ale lor, s-au facut resimtite mai des in aceasta perioada. Nu este de mirare ca foarte multe persoane au profitat de aceste circumstante pentru a-si reamenaja apartamentele si au facut investitii mai mari in toate acele produse care le asigura un confort sporit. Totusi, ce faci atunci cand ai vrea sa redecorezi cel putin una dintre camerele din locuinta, dar ai un buget limitat? Daca aceasta camera se intampla sa fie baia, iata cateva idei practice pentru a-i da un aspect nou, mai placut, fara sa cheltui sume substantiale.

Un truc cu oglinzi

Oglinda este unul dintre elementele decorative cele mai importante din baie, dar si unul dintre cele mai usor de schimbat. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, de gusturile personale, dar si de stilul general al casei, opteaza pentru o oglinda noua, cu o rama interesanta, care sa dea personalitate acestei incaperi. Ramele de tip mozaic, cele de fier forjat, dar si cele din lemn cu o tenta retro pot schimba semnificativ aspectul baii tale.

Ceva vechi, dar nou

Mobilierul din baie, pe langa functia practica, contribuie si la estetica generala a acestei incaperi. Daca, de exemplu, actualul dulap de baie nu te mai multumeste, sau daca vrei sa schimbi in totalitate aspectul baii tale, alege alt produs care sa corespunda mai bine viziunii pe care o ai despre cum ai dori sa arate la final acest spatiu. In cazul in care bugetul nu iti permite sa cumperi ce iti place din magazin, incearca-ti norocul online, pe paginile dedicate produselor la mana a doua. Este foarte posibil sa gasesti produse de o calitate foarte buna, la un pret accesibil. 

Mai multa eleganta

Cand vine vorba de amenajari bai, noile tendinte invita la introducerea unor elemente care sa confere spatiului o nota eleganta, transformand baia dintr-o incapere utilitara intr-una confortabila, dedicata relaxarii. Pentru a conferi un aspect elegant baii tale, fara sa cheltuiesti prea multi bani, opteaza pentru o perdea de dus de buna calitate, in nuante neutre, calde si inlocuieste rafturile de depozitare de plastic cu unele de sticla. De asemenea, pentru un aspect mai ordonat si luxos, inlocuieste recipientele de plastic cu unele de sticla. Le poti gasi in diferite magazine de decoratiuni, dar le poti cumpara si la mana a doua, mai ales daca vrei sa aiba un aspect vintage.

Detaliile fac diferenta

Asa cum tonul face muzica, micile detalii au efecte impresionante, daca le acorzi atentia cuvenita. Corpurile de iluminat din baie sunt un exemplu in acest sens. Desigur, ele trebuie sa aiba un aspect practic si sa iti ofere cantitatea de lumina de care ai nevoie, mai ales doamnelor care se machiaza in baie, dar le poti alege astfel incat sa vina cu un plus de valoare la capitolul estetic si sa puna in evidenta stilul pe care vrei sa-l imprimi acestei incaperi. Bateriile de la cada si de la chiuveta reprezinta un alt element care are si functie decorativa si care poate face diferenta atunci cand vine de aspectul baii. 

Mai mult verde

La fel ca in orice alta incapere dintr-o locuinta, un ghiveci cu flori poate infrumuseta si baia. Atunci cand alegi planta sau plantele pe care vrei sa le pui in baie, ia in considerare cat de luminos este acest spatiu. De asemenea, baile sunt incaperi unde umiditatea creste considerabil, deci alege o planta care iubeste un astfel de mediu, cum este, de exemplu, feriga. Chiar daca nu au un aspect practic, plantele puse in baie pot contribui la atmosfera placuta, eleganta, de relaxare.


Asadar, dupa cum poti vedea, redecorarea unei bai nu trebuie sa fie prea dificila sau prea costisitoare. Tine cont de ideile de mai sus si bucura-te si tu de o baie in care sa te simti cat de bine se poate!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele