Sfaturi practice

#ceai #ustensile #preparare ceai

5 ustensile care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa daca iti place ceaiul

 

Iarna bate la usa si ce este mai placut decat sa stai la caldura si sa bei o cana de ceai fierbinte, ce contine scortisoara, mere sau portocale, pe langa alte ingrediente delicioase? Pe timp de iarna cele mai indicate ceaiuri cele de fructe, ceaiul verde sau ceaiul negru. Dar pentru a prepara un ceai bun trebuie sa ai si ustensilele necesare.

5 ustensile necesare pentru preparea ceaiului

Fierbatorul

Un fierbator de calitate este ideal pentru a incalzi rapid si usor apa, astfel incat ceaiul va putea fi preparat foarte repede. Un alt aspect care poate face diferenta la nivelul calitatii bauturii obtinute este temperatura la care ceaiul se lasa la infuzat, in functie de tipul folosit. Astfel, un fierbator care iti ofera posibilitatea de a regla temperatura pana la care este incalzita apa va da cel mai bun rezultat.

Infuzorul

Acesta este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din casa unui iubitor de ceai. Acesta permite eliberarea aromelor ceaiului, pastrand plantele in interiorul capsulei. Asa vei obtine de fiecare data o bautura limpede si aromata.

Poti alege, in functie de preferinte, un model din inox sau unul din silicon, colorat intr-o nuanta vesela.

Recipientul pentru depozitare

Pentru a putea fi eliberate in procesul de infuzie, acestea trebuie in primul rand pastrate corespunzator. In acest sens, ceaiul trebuie sa fie depozitat intr-un loc uscat, ferit de umiditate. Iar cel mai bine ar fi sa folosesti o cutie sau un recipient special create cu acest scop, pentru a te asigura ca ceaiul se pastreaza in conditii optime.

Ceainicul

Atunci cand vrei sa pregatesti o cantitate mai mare de ceai, un ceainic este cea mai practica si, totodata, cea mai eleganta optiune pentru a-l servi.

Din portelan sau ceramica, alb sau colorat, optiunile sunt nenumarate. Trebuie doar sa il alegi pe cel care se potriveste cel mai bine cu stilul tau.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea