Sfaturi practice

#amenajarea balconului #idei decorative pentru inchideri balcoane #amenajarea locuinte

13 idei decorative pentru inchideri balcoane

Te-ai plictisit de interiorul casei tale? Ieși pe terasă! Dacă ești suficient de norocos, ai un balcon care așteaptă să îi oferi atenție. Nu trebuie să pleci de acasă ca să iei niște aer curat. Fie că stai la casă sau apartament și ai un balcon, poți profita de spațiul respectiv în numeroase modalități. Dorești un spațiu de relaxare? Amenajează-l pe balcon. Ți-ar plăcea să servești masa altundeva decât în bucătărie? Ieși pe balcon!

În funcție de dimensiunea balconului tău, îl poți transforma radical. De ce să nu te bucuri de balconul tău la capacitatea sa maximă? Și, dacă te-ai gândit ce vei face în anotimpul rece dacă ai balconul deschis, venim cu soluția. Pentru a te bucura 365 de zile pe an de balconul tău, alege un sistem inchideri balcoane. Nu doar că va proteja balconul tău de vremea neprielnică, dar va oferi un aspect modern și estetic balconului tău. 

Avem pentru tine 13 idei decorative pentru inchideri balcoane. Bucură-te la maximum de balconul tău și amenajează-l pe placul tău. Noi am venit cu inspirația!

Care sunt beneficiile unui sistem pentru inchideri balcoane? 

Înainte să ajungem la partea creativă a acestui articol, să știi că beneficiile unui sistem pentru inchideri balcoane sunt convingătoare. Dacă nu aveai în plan închiderea balconului tău, poate acum te vei răzgândi. 

Chiar dacă nu obișnuiești să folosești spațiul balconului tău, gândește-te puțin la cum arată. Curând vine toamna, care va aduce cu ea frunze purtate de vânt, pe balconul tău. Sau ploile care sunt în anotimpul rece. Acestea pot afecta aspectul balconului tău. Dacă nu este acoperit, iarna se va aduna zăpada. Iar după ce se topește, va trebui să cureți balconul. 

Sunt multe dezavantaje când ai un balcon deschis. Nu poți petrece timpul acolo de fiecare dată când îți dorești. S-ar putea să plouă, să bată soarele prea tare sau chiar vântul. Dacă ai un sistem de inchideri balcoane, balconul tău este protejat tot timpul. 

Sunt multe opțiuni de inchideri balcoane din care poți alege. Cel mai popular sistem inchideri balcoane este cel cu sticlă glisantă. Astfel, ai posibilitatea să deschizi balconul aproape complet, ca și cum nu ai avea un sistem inchideri terase. Sticla este rezistentă, deci va proteja foarte bine spațiul tău. Sistemul de inchideri balcoane este ușor de întreținut și manipulat. Poți folosi sisteme inchideri terase pentru orice tip de balcon, fie clasic drept sau cu o construcție atipică. 

Cum să-ți amenajezi balconul după ce ai ales un sistem inchideri balcoane? 

Dacă te-am convins că un sistem inchideri balcoane este potrivit pentru balconul tău, urmează partea creativă. Pentru a te bucura la maximum de balconul tău, recomandarea noastră este să îl amenajezi după bunul tău plac și conform nevoilor tale. Sunt multe lucruri pe care le poți face cu un balcon, trebuie doar să ieși din zona ta de confort. Un balcon poate fi mai mult decât un simplu spațiu cu o masă banală și două scaune. 

Cu cât balconul tău este mai mare, cu atât poți amenaja mai frumos spațiul. Dacă balconul tău este mic, atunci trebuie să fii inventiv. Oricum ar arăta acum balconul tău, avem 13 idei pregătite să te inspire pentru cum va putea arăta în viitor. Secretul este să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă, pentru a-ți aranja cât mai estetic balconul.

1. Alege un stil decorativ pentru balconul tău 

Pentru a avea o direcție cu tot ceea ce alegi pentru balconul tău ca decor, îți recomandăm să te gândești ce stil decorativ ți-ar plăcea. Vrei un balcon minimalist sau plin de obiecte și detalii? Ce culori dorești să predomine? 

Alege o paletă de culori după care să te ghidezi pentru obiectele de decor. Spre exemplu, poți alege culori neutre sau culori puternice. Poți opta pentru stilul decorativ al balconului în funcție de decorul casei tale. Sau nu! Decide ce ți-ar plăcea și ce nu, iar apoi pornește de acolo pentru decorul balconului. 

2. Adaugă o masă de cafea cu câteva scaune 

O măsuță de cafea alături de două sau trei scaune poate fi opțiunea perfectă pentru balconul tău! Dacă ești un iubitor al cafelei sau ceaiului, poate fi extrem de relaxant să le servești singur pe balconul tău sau cu cineva drag. 

3. Folosește-te de pereții balconului tău 

Dacă spațiul efectiv l-ai decorat deja, folosește-te de pereții balconului tău pentru a-i da personalitate. Poți integra fotografii pentru o atmosferă mai intimă sau poți crea un perete viu cu plante și flori.

4. Încearcă să alegi un covor colorat sau cu model interesant

Dacă ai ales un sistem inchideri balcoane, poți alege un covor pufos sau clasic, colorat sau cu modele interesante pentru a adăuga personalitate spațiului. Poți alege un covor culoarea ta preferată, care te va face să te simți mult mai bine. 

5. Alege pentru balconul tău o mică canapea

O canapea mică sau mai mare, depinde de dimensiunea balconului tău, este o variantă care va aduce mai mult confort balconului tău. Imaginează-ți o seară de vară la apus, stând pe o canapea confortabilă și doar bucurându-te de priveliște. Un sistem inchideri balcoane cu sticlă îți permite să admiri peisajul exterior.

6. Fii creativ și amenajează o canapea ieșită din comun

În cazul în care dorești ceva mai aparte pentru balconul tău, poți amenaja o canapea mai interesantă decât una clasică. Poate ai mai văzut paturi sau canapele și fotolii pe paleți de lemn. Dacă vrei să încerci un proiect de lucru manual, poți să îți confecționezi tu singur canapeaua ta. 

7. Înverzește-ți balconul cu plante de toate dimensiunile

Dacă îți place să îți petreci timpul în natură, adu-o la tine pe balcon. Pentru momentele în care nu poți merge într-o drumeție sau la un picnic în aer liber, te poți bucura de natură la tine pe balcon. Înverzește-ți balconul cu plante mici, mari și mijlocii. Creează-ți un spațiu verde unde să te relaxezi de fiecare dată când simți nevoia. 

8. Pune un fotoliu suspendat de grădină, sau chiar două

În funcție de spațiul pe care îl ai, poți adăuga un fotoliu suspendat de grădină. Doar pentru că-i spune numele că ar fi de grădină, nu înseamnă că nu își poate găsi locul pe balconul tău. Este comod și arată foarte bine. 

9. Adaugă flori pentru puțină culoare

Poate nu îți plac plantele, dar florile colorate, care miros extraordinar, ar putea fi o opțiune bună pentru a aduce mai multă culoare pe balconul tău. Dacă îți face plăcere să ai grijă de diferite flori, culoarea lor vie îți va aduce bună dispoziție și un sentiment de liniște când vei petrece timp pe balconul tău. 

10. Luminează-ți balconul cu beculețe sau instalații decorative 

Pentru serile când vrei să petreci mai mult timp relaxându-te pe balconul tău, poți alege să-l luminezi cu beculețe sau instalații decorative. Multicolore sau în culori calde sau reci, instalațiile decorative vin la pachet cu un sentiment de bine și confort. 

11. Instalează un balansoar dacă spațiul îți permite

Un balansoar poate fi elementul ideal pentru balconul tău, dacă spațiul îți permite. Balansoarele sunt printre cele mai apreciate elemente pe care le găsești în grădina casei. Ce-ar fi să adaugi unul pe balconul tău? Cu siguranță va fi atracția principală când vei avea musafiri. Și, totodată, vei avea parte de momente pline de relaxare datorită lui. 

12. Creează un s pațiu de relaxare cu un șezlong sau hamac

Dacă vrei să ieși și mai tare din zona de confort cu decorul balconului tău și ai posibilitatea, amplasează un hamac. Sau, poți crea un spațiu de relaxare cu un șezlong, o măsuță mică lângă și va deveni locul perfect când vrei să citești o carte.

13. Pune-ți amprenta în decorul balconului tău 

Ultima noastră idee pentru decorul balconului tău este să alegi ce îți place ție mai mult, fie că e un balansoar, o masă de ping-pong sau un hamac. Oricum ai alege să amenajezi balconul tău cu sistem inchideri balcoane, asigură-te că îți lași amprenta în decorarea spațiului. Fă-l locul tău de relaxare. Va fi mult mai diferit față de momentele pe care le petreci pe canapeaua din living sau când te relaxezi în patul din dormitor. 

Bucură-te de confortul balconului tău în fiecare zi!

Pe Tende.ro găsești sisteme inchideri balcoane premium. Cu ajutorul acestor sisteme te poți bucura de confortul balconului tău în fiecare zi, pe tot parcursul anului. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea