Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dieta si nutritie

#vlad ciurea #alternative zahar #consum zahar #zahar

Zaharul, extrem de toxic. Cu ce il poti inlocui. Alternative sanatoase, care nu schimba gustul preparatelor, oferite de mediul Vlad Ciurea

Despre zahar se vorbeste din ce in ce mai mult, iar expertii in sanatate trag semnale de alarma privind riscurile pe care le prezinta pentru organism. Consumul exagerat de zahar poate conduce la probleme grave de sanatate, inclusiv boli cronice precum diabet, boli de inima si obezitate.

Zaharul, desi aduce un plus de gust si energie in alimentatia noastra, are efecte negative semnificative asupra sanatatii. Numeroase studii au aratat ca zaharul este asociat cu un risc crescut de aparitie a bolilor cronice. Acest aliment duce la fluctuatii ale nivelului de glucoza din sange, ceea ce provoaca probleme de metabolism si afecteaza buna functionare a organelor vitale.

Putini sunt cei care pot nega placerea de a savura deserturi delicioase. Totusi, zaharul a devenit un subiect controversat in ultima perioada, iar specialistii atrag din ce in ce mai des atentia asupra efectelor sale nocive asupra sanatatii.

Din fericire insa, zaharul poate fi inlocuit cu alte alternative, mult mai sanatoase, sustine medicul Vlad Ciurea. Neurochirurgul sustine ca inlocuirea zaharului cu alternative mai sanatoase, care nu schimba gustul alimentelor, este cu atat mai benefic pentru copii, deoarece nu se mai creeaza acea dependenta de dulciuri, pe care o da consumul de zahar.

Ce alternative sanatoase pentru inlocuirea zaharului exista

Neurochirurgul Vlad ciurea precizeaza ca zaharul poate fi inlocuit cu alternative sanatoase precum mierea sau stevia. 

”Aici este o problema, Imi pare foarte rau, dar trebuie sa spun adevarul. Zaharul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales ca da si adictie.  

Daca cel mic a dat de prajituri dulci si lucruri insiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasa de ele. Si foarte greu il ducem spre lucrurile mai apropiate.  

De exemplu, zaharul care este in stevie si care este in fructe, mierea de albine este absolut superba!  

Pledez si pentru ciocolata, ciocolata non insiropata, ciocolata cat mai neagra, cat mai seaca, este foarte buna pentru creier. Acea amaraciune este foarte buna. 

Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot gasi variante in directia respectiva”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, pentru Antena 3 CNN. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare