Dieta si nutritie

#sanatate #curcan #broccoli #alimente #fructe de padure #longevitate

Vrei sa traiesti mai mult? 6 alimente pentru o viata sanatoasa si indelungata

Oamenii de stiinta inca nu au descoperit secretul tineretii fara batranete, dar stiu sigur ca ceea ce mananci te poate ajuta sa ai o viata sanatoasa si indelungata. Daca obisnuiesti sa consumi in special produse de tip fast-food, alimente bogate in grasimi saturate si alimente cu un continut ridicat de zahar, ai sanse mari sa-ti scurtezi viata, deoarece risti sa declansezi diverse afectiuni. In schimb, daca te obisnuiesti sa mananci sanatos, poti trai mai mult, intrucat previi multe dintre afectiuni.

1 Fructe de padure

Fructele de padure sunt un aliat al sanatatii tale. Pline de antioxidanti care iti protejeaza organismul de radicalii liberi si incetinesc procesul de imbatranire celulara, fructele de padure te ajuta sa ai o inima sanatoasa si un sistem imunitar puternic. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Harvard (SUA) arata ca o ceasca de afine consumata saptamanal poate reduce considerabil riscul de declin cognitiv.

2 Broccoli

Un buchet de broccoli contine de doua ori mai multa vitamina A si C decat o portocala si este plin de vitamine din complexul B, calciu, magneziu, zinc, fier si potasiu. Studiile arata ca broccoli este leguma cu cea mai mare concentratie de substante anticancerigene si antiimbatranire. Un consum regulat de broccoli te poate ajuta sa traiesti mai mult, deoarece previne o multime de afectiuni grave, cum ar fi ulcerul si bolile cardiovasculare.

3 Peste

Carnea de peste este o sursa pretioasa de acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6, care reduc nivelul colesterolului si curata vasele de sange de grasimile nesanatoase. Acesti acizi au un efect benefic pentru sanatatea organismului, iar printr-un consum regulat de peste poti avea o alimentatie echilibrata, necesara unei vieti indelungate.

4 Mere

Un mar pe zi tine doctorul departe. Merele sunt fructe cu un continut ridicat de fibre, nutrienti care iti detoxifica organismul si vasele de sange. Conform specialistilor, daca iti faci un obicei din a consuma cate un mar pe zi, poti reduce nivelul de colesterol cu pana la 10%. In plus, te feresti de atacul de cord, accidentul vascular sau cardiopatia ischemica.

5 Ulei de masline

Uleiul de masline, la fel ca pestele, este bogat in acizi grasi esentiali care mentin sanatatea inimii. Nutritionistii sustin ca uleiul de masline are beneficii si pentru sanatatea creierului, iar in combinatie cu alte alimente sanatoase poate reduce riscul de cancer. Cu o inima protejata, ai sanse mari sa traiesti mai mult si sa te bucuri de o sanatate de fier.

6 Carne de curcan

Carnea de curcan fara piele contine nutrienti, antioxidanti, minerale, vitamine si aminoacizi fara de care organismul tau nu ar putea sa functioneze normal. Saraca in calorii si in grasimi, carnea de curcan poate preveni boli precum cancerul, anemia, bolile de inima si hiperglicemia. 150 de grame de carne de curcan consumate de doua ori pe saptamana te ajuta sa traiesti mai mult, sustin expertii in nutritie.

Sursa foto: gocitygirl.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare