Dieta si nutritie

#migdale #ciocolata #frigider #alimente #gustari #pungi #compartimente frigider

Vrei sa slabesti si sa mananci sanatos? Organizeaza-ti frigiderul eficient!

Frigiderul tau este de vina pentru kilogramele in plus? De cate ori iti este foame il deschizi si alegi alimente nesatoase, cu multe grasimi si zahar? Invata sa iti organizezi frigiderul in asa fel incat sa ai la indemana numai alimente sanatoase, fructe, legume si verdeturi proaspete.

Depoziteaza alimentele sanatoase la vedere

Foarte multe persoane obisnuiesc sa depoziteze fructe, legume sau carnea de pui in sertarele de jos ale frigiderului. Insa in loc sa le tii acolo, muta-le mai sus in frigider, la nivelul ochilor. Astfel, atunci cand deschizi frigderul, primele alimente pe care sa le vezi sa fie cele proaspete. Depoziteaza legumele, fructele si verdeturile proaspete in containere transparente.

De asemenea, este bine si ca resturile de mancare sa le depozitezi in containere transparente, astfel incat sa le vezi imediat atunci cand iti este foame si deschizi frigiderul.

Ascunde alimentele interzise

Din cand in cand, oricine are nevoie de o mica "tratatie": o ciocolatica, o inghetata sau o felie de pizza. Recomandat este insa sa nu exagerezi cu aceste alimente interzise, care contin cantitati mari de zahar si grasimi. Atfel, este indicat ca aceste alimente sa fie depozitate in sertarele de jos ale frigiderului sau in alte compartimente, unde nu le poti vedea imediat.

Prepara gustari sanatoase pentru saptamana urmatoare

In fiecare duminica dupa-amiaza fa-ti timp pentru a pregati gustari sanatoase pentru saptamana urmatoare. De asemenea, daca ai mai mult timp la dispozitie poti planifica chiar toate mesele pentru saptamana urmatoare. In acest fel vei face mai usor cumparaturile si nu te vei abate de la meniul stabilit.

Pentru intreaga saptamana poti prepara oua fierte, bastonase de ardei si morcovi, hummus si guacamole. De asemenea, la indemana este bine sa ai si pungi cu migdale, care sunt foarte sanatoase.

Fa curat in frigider saptamanal

In fiecare saptamana, este recomandat sa faci curat in frigider si sa organizezi alimentele din el. Arunca-le pe cele expirate si foloseste-le pe cele care expira in curand. Spala bine frigiderul si indeparteaza mirosurile neplacute cu felii de lamaie si bicarbonat de sodiu.

Sursa foto: news.health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare