Dieta si nutritie

# alex cartu #Masterchef #mancare sanatoasa #stil de viata #cum sa slabesti

Vrei sa slabesti, dar nu vrei sa numeri caloriile? O solutie la indemana

Aportul caloric necesar fiecaruia difera in functie de stilul de viata, de solicitarile de peste zi, de varsta, de greutate, de sex. Sunt o multime de factori de care trebuie sa tii cont. Minimul necesar ar fi insa de 1200 de kcal pentru femei si de 1500 kcal pentru barbati, dupa cum sustin nutritionistii. Insa a numara caloriile poate fi o corvoada si un impediment pentru cei care-si doresc sa slabeasca. 

Trei antreprenori au gasit o solutie interesanta pentru persoanele ocupate, dar care sunt preocupate de silueta si de stilul de viata. Asa a aparut LifeBox.ro, un proiect online revolutionar dedicat tuturor celor preocupati de un stil de viata sanatos. Fie ca-si doresc sa slabeasca, sa-si mentina greutatea sau sa-si modifice compozitia corporala, utilizatorii au acum posibilitatea de a-si comanda acasa sau la birou cele 3 mese principale si 2 gustari necesare intr-o zi, toate acestea personalizate in functie de numarul de calorii de care au nevoie.

Potrivit celor 3 investitori, proiectul se adresează cu precădere celor care își doresc să uite de procesul complicat al unei diete, LifeBox simplificându-le alegerile culinare, pregătindu-le preparate delicioase și, într-un final, oferindu-le mai mult timp pentru cei dragi și pentru hobby-urile lor.

„Românii încep să fie din ce în ce mai atenți la ceea ce mănâncă, raportându-se acum la hrană din mai multe puncte de vedere și privind-o precum o sursă de vitamine și minerale, fitonutrienți și antioxidanți. LifeBox răspunde acestei nevoi, devenind deopotrivă un argument pentru un stil de viață sănătos și o soluție pentru un comportament alimentar corect, atât din punct de vedere nutrițional, cât și kilocaloric”, a declarat Florin Scarlat, co-fondator LifeBox.

Conform echipei, cele mai frecvente greșeli în rândul românilor sunt concentrarea pe numărul de kilocalorii și pofta de dulciuri. Deși reprezintă un criteriu important în alimentația de zi cu zi, kilocaloriile sunt depășite în importanță de fitonutrienții și antioxidanții obținuți din alimente de calitate, iar energia si capacitatea de concentrare oferite de glucide pot fi determinate și de gustări sănătoase, care conțin puțin sau deloc zahăr.

Pentru a îmbina cu succes gustul desăvârșit cu un aport kilocaloric corect, echipa LifeBox este întregită de Alex Cîrțu, bucătar profesionist, fost concurent MasterChef, și Anamaria Iulian, doctor nutriționist experimentat, care  tratează cu succes de aproape zece ani obezitatea infantilă. Împreună, cei doi livreză clienților meniuri sănătoase, gustoase și cu un aspect deosebit.

Boxurile sanatoase vin in general in patru categorii de aport caloric – 1.200 kcal, 1.500 kcal, 2.000 kcal și 2.500 kcal si cuprind o gamă largă de legume, lactate, carne de porc, vită, pește și pasăre.

Datorită varietății de ingrediente utilizate, preparatele nu se repetă deloc timp de 28 de zile și cuprind legume proaspete sau gătite la fiecare masă, alături de glucide lente, bogate în fibre şi vitamine de grupa B,  cum ar fi: cereale integrale-grâu bulgur, arpacaș, orez basmati, sălbatic, integral sau thai, pseudocereale: quinoa sau amarant, alimente ușor „exotice” cum sunt bok-choy, andive, avocado, sparanghel, mango, ananas, cocos, cartofi dulci, gătite la cuptor sau sotate în ulei de măsline, toate acestea alături de produse animale cum ar fi untul, ouăle sau carnea roșie de vită sau porc.

„Din experiența primelor două luni de la lansare, putem spune că 70% din clienții LifeBox sunt femei, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani și venituri peste medie. Cel mai comandat tip de box este cel Optim, în timp ce cei mai mulți dintre clienți preferă ca meniurile să le fie livrate în intervalul 8-9 AM, acasă, astfel încât să își asigure hrana pentru întreaga zi, indiferent de programul lor”, a menționat Florin Scarlat.

În acest moment, serviciul LifeBox este disponibil doar în București, însă, în curând, va intra și pe piețele din Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Constanța, acestea fiind, de asemenea, zone unde românii par tot mai interesați de un stil de viață sănătos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare