Chiar si atunci cand iarna nu prea e iarna, oamenii savureaza cu placere un vin fiert. Putem spune chiar ca este bautura vedeta a sezonului rece. Si chiar daca alcoolul se recomanda a fi consumat cu moderatie, despre vinul fiert se stie ca are o multime de beneficii.
Motive sa bei vin fiert iarna
De ce e bine sa bei vin fiert? Putine persoane stiu ce beneficii are aceasta bautura. Potrivit specialistilor, vinul fiert este dusmanul racelilor.
Vinul rosu fiert ajuta, de asemenea, la imbunatatirea digestiei; stimuleaza apetitul si poate ajuta la restabilirea echilibrului nutritional.
Vinul rosu este un puternic antioxidant, gratie continutului ridicat de melatonina.
O cana de vin fiert pe zi reduce riscul de cancer de plamani, de prostata sau de cancer mamar.
Vinul rosu, cel care se consuma de obicei fiert, poate preveni debutul si progresia aterosclerozei, care se declanseaza atunci cand vasele de sange incep sa-si piarda abilitatea de relaxare. Oxidul nitric care se formeaza in organism din alcool si polifenolii din vin are un rol foarte important in reglarea tonusului vascular.
Vinul fiert scade presiunea arteriala la persoanele care sufera de hipertensiune. El este bogat in vitamine si minerale precum potasiu, fluor, fosfor si colina.
Este, insa, contraindicat persoaelor care au probleme de sanatate precum un nivel crescut al trigliceridelor, migrene sau obezitate.