Dieta si nutritie

#usturoi #antioxidanti # afectiuni cardiovasculare #boli de inima #beneficii usturoi

Usturoiul benefic pentru inima

Cand vine vorba despre sanatatea inimii, usturoiul se numara printre cele mai bune si eficiente medicamente naturale. In ciuda mirosului puternic si deloc placut, usturoiul te ajuta sa ai o viata mai lunga si lipsita de incidente... cardiace.

Usturoiul este un condiment iubit de bucatarii din intreaga lume si recomandat de toti medicii. Pe langa faptul ca aduce nenumarate beneficii inimii, usturoiul reduce colesterolul si lupta impotriva cancerului.
 

Studiile aduc dovezi ca usturoiul este un medicament eficace


Revista Reuters a publicat rezultatele unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea de Medicina din Connecticut. Studiul a demonstrat ca datorita abundentei de antioxidanti din usturoi, oamenii se pot bucura de o sanatate mai puternica si un corp mai rezistent. In plus, usturoiul contine hidrogen sulfurat, un element care relaxeza vasele de sange si imbunatateste astfel si activitatea inimii.

In ciuda mirosului neplacut pe care il are hidrogenul sulfurat, acesta are beneficii incredibile asupra inimii. Prin relaxarea si largirea vaselor de sange, este stimulat si transportul oxigenului catre inima, lucru care ajuta la o mai buna functionare a organului.

Totusi, oamenii de stiinta considera ca usturoiul trebuie consumat crud pentru a avea efectele dorite. Atunci cand este prajit, fiert sau procesat, el isi pierde din calitatile nutritive.

Studiul a fost realizat pe o serie de cobai, pentru o perioada de 30 de zile. Totusi, inainte de inceperea studiului, cobaii au fost supusi unor atacuri de cord provocate. Dupa perioada de 30 de zile, inimile cobailor s-au recuperat foarte bine, mult mai rapid si mai eficient spre deosebire de cobaii care nu au consumat usturoi.

De asemenea, atat usturoiul crud, cat si cel procesat termic a imbunatatit transportul de oxigen catre inima, lucru care a imbunatatit activitatea organului.

In urma rezultatelor studiului, oamenii de stiinta au sugerat celor care sufera de boli de inima sa consume cat mai des usturoi proaspat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare