Dieta si nutritie

#rosii tratate chimic #rosii sanatoase #rosii #legume

Tu stii cum sa alegi rosiile? Cum le recunosti pe cele sanatoase, netratate chimic

Cererea tot mai mare de pe piata face ca producatorii sa isi doreasca recolte recod de legume. Iar acest lucru se aplica si in cazul rosiilor.

 

Agricultorii fac orice pentru ca recoltele sa fie bogate, rosiile sa creasca frumos, rapid si sa reziste cat mai mult pe tarabe. Pentru asta sunt stropite si tratate chimic, ceea ce le face mai putin sanatoase pentru consum.

Cum sa alegi rosii netratate chimic

Poate parea difici sa cumperi rosii netratate chimic. Cum le poti deosebi de restul, daca acestea arata la fel iar eticheta este inexistenta?

Ei bine, exista cateva modalitati prin care poti evita acest tip de rosii. Trebuie sa te uiti cu atentie la forma acestora, la textura, la culoare si la miros.

Miroase rosiile inainte de a le cumpara

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa mirosi rosiile inainte de a le cumpara. Daca nu simti un miros duceag, intens, specific rosiilor, cel mai bine este sa eviti sa le cumperi. Rosiile crescute accelerat si  tratate nu mai au acel miros specific. Iar rosiile fara miros, nu au nici un gust deosbiet, cum se intampla in cazul celor parfumate.

Culoare rosiilor

Culoarea rosiilor trebuie sa fie de un rosu aprins. Aceasta nu trebuie sa fie intunecata sau pala. De asemenea, evita rosiile care arata perfect, deoarece acestea sunt, cu siguranta, tratate intens. Alege in schimb rosii mai putin perfecte, cu pete si lovituri, dar feme la atingere si parfumate. Acestea sunt cele mai sanatoase si te asigura ca provin din curtea celui de la care le cumperi.

Rosiile cu mot, un adevarat pericol

Evita cumpararea rosiilor cu mot deoarece acel mot, este de fapt o malformatie care apare in urma utilizarii excesive a stimulentului de coacere Ethrel si a stimulentului si pesticidului de tip hormonal 2.4-D.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare