Iata cateva beneficii:
Ajuta digestia si previn constipatia
Bogati in fibre, cartofii ajuta la o buna digestie. Datorita fibrelor solubile, cat celor insolubile acestia cauzeaza mai putine gaze decat alte tipuri de fibre.
De asemenea, amidonul rezistent din cartofi actioneaza ca un prebiotic - aliment pentru bacterii bune din intestinul gros care imbunatateste sanatatea intestinului. Totodata, aceste legume previn aparitia sindromului de colon iritabil si constipatia.
Previn bolile de inima
Cartofii sunt bogati in antioxidanti si lupta impotriva radicalilor liberi. Studiile realizate de-a lungul timpului au aratat ca o dieta bogata in fructe si legume bogate in antioxidanti previn aparitia bolilo de inima si a cancerului. Pentru a profita la maximum de cartofi, lasati pielea pe ea si alegeti tipuri colorate, cum ar fi cartofii mov. Coaja cartofului poate avea de pana la 12 ori mai multi antioxidanti decat continutul.
Mentine presiunea arteriala scazuta
Ceea ce putine persoane stiu este si ca si coaja cartofilor are numeroase benefcii pentru sanatate fiind o sursa bogata de potasiu si magneziu. O dieta bogata in potasiu poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, protejand inima si reducand riscul de accident vascular cerebral. Cartofii sunt, de asemenea, o sursa buna de calciu, magneziu si folat, potrivit webmd.