Dieta si nutritie

#consum cartofi #beneficii cartofi #cartofi

Trei beneficii ale cartofilor asupra sanatatii. De ce este bine sa ii consumi

Cartofii sunt savurosi si reprezinta unul dintre cele mai consumate produse din lume. Putine persoane stiu insa ce beneficii au aceste legume pentru santate. Bogati in antioxidanti, cartofii pot preveni aparitia unor boli grave ale inimii si mentin sub control nivelul colesteroului si al zaharului din sange.

Iata cateva beneficii:

Ajuta digestia si previn constipatia

Bogati in fibre, cartofii ajuta la o buna digestie. Datorita fibrelor solubile, cat celor insolubile acestia cauzeaza mai putine gaze decat alte tipuri de fibre.

De asemenea, amidonul rezistent din cartofi actioneaza ca un prebiotic - aliment pentru bacterii bune din intestinul gros care imbunatateste sanatatea intestinului. Totodata, aceste legume previn aparitia sindromului de colon iritabil si constipatia.

Previn bolile de inima

Cartofii sunt bogati in antioxidanti si lupta impotriva radicalilor liberi. Studiile realizate de-a lungul timpului au aratat ca o dieta bogata in fructe si legume bogate in antioxidanti previn aparitia bolilo de inima si a cancerului. Pentru a profita la maximum de cartofi, lasati pielea pe ea si alegeti tipuri colorate, cum ar fi cartofii mov. Coaja cartofului poate avea de pana la 12 ori mai multi antioxidanti decat continutul.

Mentine presiunea arteriala scazuta

Ceea ce putine persoane stiu este si ca si coaja cartofilor are numeroase benefcii pentru sanatate fiind o sursa bogata de potasiu si magneziu. O dieta bogata in potasiu poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, protejand inima si reducand riscul de accident vascular cerebral. Cartofii sunt, de asemenea, o sursa buna de calciu, magneziu si folat, potrivit webmd.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare