Dieta si nutritie

#ulcer gastric #ulcer #dieta #tratare ulcer

Trateaza ulcerul gastric cu dieta potrivita

Netratata la timp, gastrita duce adesea la ulcer gastric, o afectiune dificila, care afecteaza calitatea vietii.

Ulcerele sunt cauzate de un dezechilibru al productiei de acizi stomacali si enzime. Aceste dezechilibre sunt cauzate in special de un stil de viata nesanatos si o alimentatie haotica. Ulcerele se manifesta prin dureri abdominale, greata, inflamarea stomacului, pierdere in greutate, scaune cu sange si oboseala.

Pe langa tratamentul medicamentos prescris de medic, persoanele care sufera de ulcer trebuie sa faca anumite schimbari si in modul de alimentatie.

Iata mai jos ce alimente ajuta la amelioarea durerilor si la vindecare:


1. Banane. Bananele reprezinta unul dintre cele mai bune tratamente pentru ulcer. Neutralizeaza acidul gastric si controleaza excesul de lichide. De asemenea, ajuta si la reducerea iritatiilor. Medicii sunt de parere ca bananele si laptele reprezinta cea mai buna combinatie in tratarea ulcerului.


2. Varza. Datorita nutrientilor importanti pe care ii contine, varza este extrem de eficienta in tratarea ulcerului gastric. Pentru tratarea acestei afectiuni este recomandat sa fierbi varza si apoi sa consumi zeama respectiva. Doua pahare pe saptamana sunt suficiente.


3. Sucuri de legume. Sucurile de legume fac minuni in cazul ulcerelor gastrice. Cele mai bune sucuri sunt cele obtinute din morcovi, spanac, sfecla si castravete. Vindeca ranile stomacului si amelioreaza durerile.


4. Lapte de capra. Laptele de capra este unul dintre cele mai bune remedii pentru ulcerul gastric. Acest lapte are numeroase proprietati nutritionale si de vindecare. Amelioreaza durerile, vindeca ranile stomacului si stimuleaza si procesul digestiv.


Cum sa te alimentezi corect


Aceste alimente reprezinta o metoda ideala de a trata ulcerele gastrice. Pe langa aceste alimente, mai poti consuma si produse bogate in acizi grasi omega 3, care reduc inflamatiile produse de ulcer.

Atunci cand suferi de ulcer gastric este indicat sa eviti consumul de alimente bogate in grasimi. De asemenea, este recomandat sa eviti si citricele deoarece agraveaza ranile stomacului, ducand la dureri severe si la incetinirea procesului de vindecare.

Mesele mici si dese imbunatatesc confortul si reduc refluxul acid prin stimularea circulatiei sangelui la nivel gastric. Evita mesele copioase, in special inainte de culcare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare