Dieta si nutritie

#dieta #alimentatie #nutritie

Tot mai multi romanii isi doresc sa adopte un stil de viata sanatos incepand cu 2022

Aproximativ 45% dintre romani simt ca „merita” sa se rasfete in acest an de sarbatori. Potrivit sondajului, majoritatea dintre cei care doresc un rasfat culinar de sarbatori sunt barbatii 45%, spre deosebire de femei 42%. Aceste cifre sunt mult mai mari decat cele din anii anteriori, lucru accentuat de pandemie si anxietatea crescuta a oamenilor.  

 

Anul trecut doar 42% dintre respondenti declarau ca merita sa se bucure din plin de placerile sarbatorilor. Aceasta este una dintre concluziile celui de-al patrulea sondaj anual realizat pentru Herbalife Nutrition de catre OnePoll - “Writing Off the End of the Year”- care a analizat obiceiurile alimentare a peste 1.500 de respondenti din Romania, Federatia Rusa si Bulgaria.

Anumiti respondenti nu isi fac griji cu privire la greutatea lor, mai precis 83% dintre romani, 86% bulgari si 77% rusi intentioneaza sa se bucure de anotimpul sarbatorilor fara sa-si faca griji de mentinerea unei diete sanatoase. Rezultatele sondajului au dezvaluit ca acest „rasfat” poate afecta talia respondentilor. Astfel, 50% din participantii romani la studiu se asteapta sa aiba o crestere in greutate intre 0,5-2 kg pe parcursul acestui sezon, procentul apropiindu-se de cel al respondentilor rusi (53%), dar fiind mai mare decat cel al respondentilor bulgari (39%).

Pentru 40% dintre respondentii romani, aceasta greutate suplimentara se adauga celei deja acumulate in timpul pandemiei. Si pentru respondentii bulgari (37%) si cei rusi (35%) situatia se prezinta la fel, astfel procentul la nivel european fiind de 37%. De asemenea, 39% dintre respondentii din cele 3 tari sunt femei, iar 35% sunt barbati, iar 40% au varsta intre 18 si 24 de ani, 39% - intre 25-40 ani si 32% intre 41 si 56 de ani. Respondentii romani (40%) au raportat o crestere a greutatii intre 2,5 si 4,5 kg fata de cea inregistrata in martie 2020, cu 8, respectiv 9 procente mai mult decat respondentii bulgari si rusi.

In ce perioada renunta oamenii la stilul de viata sanatos?

Un procent de 46% dintre respondentii romani renunta la alimentatia echilibrata incepand de la finalul lunii octombrie. Insa cei mai multi vor relua obiceiurile sanatoase abia in noul an. Rezultatele sondajului pentru respondentii romani au aratat ca 58% intentioneaza ca aceasta sa fie promisiunea lor de Revelion pentru 2022, obiectivul principal fiind o alimentatie mai sanatoasa (41%). Acest obiectiv a fost urmat de acela de a face miscare mai des (39%), o atentie mai mare pe ingrijirea personala (31%), de a economisi mai multi bani (29%) si de a imbunatati echilibrul dintre viata profesionala si cea personala (25%) completand top cinci promisiuni pentru 2022 ale respondentilor.

Daca primele trei obiective se regasesc in top 3 si pentru respondentii bulgari si cei rusi, ultimele 2 difera fata de cele ale romanilor. Astfel, respondentii bulgari au ca obiective: o alimentatie mai sanatoasa (28%), a face miscare mai des (26%), o atentie mai mare pe ingrijirea personala (23%), a economisi mai multi bani (22%) si a slabi (18%), insa pentru respondentii rusi obiectivul principal este acela de a face miscare mai des (41%), urmat de alimentatia sanatoasa si de atentia mai mare pe ingrijirea personala (34%), de a slabi (29%) si invata ceva nou sau incepe un nou hobby (24%).

„Cele mai bune si mai reusite promisiuni pentru Noul An in ceea ce priveste sanatatea, combina dietele nutritionale echilibrate si miscarea fizica, au obiective specifice care pot fi atinse si activeaza o comunitate de oameni care gandesc la fel si care isi ofera sprijin reciproc”, a adaugat Bradley.

Sondajul “Writing off the End of the Year” a fost realizat in intervalul 5-11 octombrie 2021 pe un esantion total de 1.569 de respondenti din 3 tari: Rusia (676 de respondenti), Romania (626 de respondenti) si Bulgaria (267 de respondenti). Acesta a fost realizat de compania de cercetare de piata OnePoll, ai carei angajati sunt membri ai Market Research Society si care apartine, la nivel corporativ, asociatiei American Association for Public Opinion Research (AAPOR) si Societatii Europene de cercetare a opiniei si a pietei (ESOMAR).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului