Dieta si nutritie

#afine #sanatate #smochine #fructe #stafide #caise

Topul celor mai sanatoase fructe

Alimentatia este secretul unei sanatati de fier, iar cum medicii recomanda consumul de fructe proaspete, iata o lista cu cele mai sanatoase dintre acestea, dar si beneficiile concrete pe care ele le aduc organismului nostru.


Stafide


Stafidele au o concentratie mare de fier care ajuta la oxigenarea sangelui, imbunatateste sanatatea mintala si previne cadea parului. De asemenea, acestea sunt bogate in antioxidanti care neutralizeaza astfel radicalii liberi  care grabesc procesul de imbatranire.  In acelasi timp, stafidele contin boron, un ingredient vital pentru sanatatea oaselor , care lupta cu succes impotriva osteoporozei.


Smochine


Smochinele contin potasiu, mineral care ajuta la controlarea presiunii sanguine. Mai mult decat atat, ele sunt benefice in curele de slabire deoarece contin fibre dietetice care stimuleaza senzatia de satietate si ajuta astfel la pierderea kilogramelor in plus.


Totodata, smochinele sunt bogate in calciu, iar medicii le recomanda persoanelor care au probleme cu oasele – aceste fructe imbunatatesc densitatea osoasa.


Afine


Afinele sunt bogate in substante nutritive, vitamine, in special vtamina C, antioxidanti, fibre naturale si nutrienti fitochimici. Ele sunt recomandate in tratarea problemele tractului urinar, coresterolului, a cariilor dentare si impotriva formarii pietre la rinichi . In plus, s-a constat ca proprietatile afinelor au rolul unor agenti anticancerigeni. Mai mult decat atat, persoanele care consuma afine in mod regulat imbatranesc mai greu, au o piele mai luminoasa si mai intinsa si slabesc mai usor.


Mure


Murele sunt fructele de padure cu cel mai ridicat continut de vitamina E. Acestea sunt bogate in bioflavonoide antioxidante, cu proprietati tonice, antibacteriene, anticancerigene si de combatere a imbatranirii.


Sucul de afine este de asemenea foarte eficient  in tratamentul infectiilor urinare, previne formarea de calculi renali, are proprietati antivirale si antifungice.


Caise


Caisele au proprietati benefice atat la exterior cat si in interior. Acestea actioneaza eficient impotriva eczemelor, a arsurilor provocate de soare sau a altor probleme provocate de expunerea la frig – se stoarce zeama de la cate caise si se aplica prin tamponare pe zonele afectate.


In acelasi timp, caisele contin vitamina B17, cunoscuta si sub numele de amigdalina, care distruge cu succes cenlulele canceroase si previne astfel aparitia acestei boli.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare