Dieta si nutritie

#sanatate #superalimente #dieta si nutritie #superalimente longevitate

Top superalimente pentru longevitate

Unele lucruri si evenimente din viata noastra nu pot fi controlate. Insa atunci cand vine vorba de alimentatie, oricand putem face schimbari si controla modul in care ne alimentam. Foarte multe alimente ne influenteaza longevitatea si calitatea vietii.

Iata mai jos ce poti consuma pentru a trai mai mult:


Broccoli, struguri si salata. O dieta bogata in fructe si legume, bogate in nutrienti si sarace in calorii, reprezinta alimentatia ideala pentru o viata lunga. Cercetatorii au descoperit ca substantele active extrem de puternice din broccoli, struguri si salate sunt esentiale pentru organismul uman.

Fructe de padure. Aceste fructe mici contin cantitati importante de antioxidanti, care stimuleaza imunitarea si protejeaza organismul de afectiuni care pun viata in pericol. Ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. De asemenea, reduc si riscul de declin cognitiv, odata cu inaintarea in varsta.

Usturoi. Fitochimicalele din usturoi previn formarea de celule canceroase in organism. Femeile care consuma usturoi sunt mult mai putin expuse riscului de cancer de colon.

Ulei de masline. Delicios, cu o aroma inconfundabila, uleiul de masline contine cantitati importante de grasimi benefice, mononesaturate, care protejeaza inima. De asemenea, uleiul de masline este benefic pentru sanatatea creierului si pentru prevenirea cancerului.

Avocado. Pentru prevenirea afectiunilor cardiace, consuma mai multe alimente benefice pentru inima. Fructele de avocado reduc nivelul de colesterol rau si ajuta la marirea nivelului de colesterol bun. Substantele active din avocado ajuta si la mai buna absorbtie a nutrientilor benefici pentru inima, precum betacaroten si licopen.

Rosii. Licopenul este un antioxidant extrem de puternic care lupa impotriva cancerului. Rosiile contin cantitati importante din acest antioxidant.

Fasole. O dieta bogata in fasole si alte leguminoase mareste productia de anumite substante benefice care tin la distanta celulele canceroase.

Seminte si cereale. Fibrele sunt extrem de importante pentru digestie si ajuta la prevenirea a numeroase afectiuni medicale. Fibreleme ne protejeaza de diabet, afectiuni cardiace, cancer sau obezitate. Reduc colesterolul, tensiunea arteriala si regleaza nivelul de zahar din sange.

Ciocolata. Mananca ciocolata si vei adauga un an de viata. Ciocolata neagra contine antioxidanti puternici care protejeaza inima si imbunatatesc calitatea vietii.

Banane. Bananele contin nutrienti importanti pentru organism, care ajuta la refacerea musculaturii. Are un impact si asupra functiei cerebrale, datorita magneziului pe care il contine.

Peste. Somonul, tonul si alte tipuri de peste uleios previn afectiunile cardiace si hepatice. Contin cantitati importante de acizi grasi omega 3 care lupta impotriva inflamatiilor periculoase din organism. De asemenea, protejeaza si ADN-ul de efectele novice ale radicalilor liberi. Pestele poate fi consumat la cuptor, pe gratar sau fiert, alaturi de sosuri usoare pe baza de ulei de masline si lamaie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare