Dieta si nutritie

#probiotice #ciocolata neagra #muraturi #ciocolata #iaurt

Top 7 alimente probiotice

Probioticele sunt microorganisme vii care ajuta la stabilizarea echilibrului florei intestinale prin colonizarea directa a intestinului. Probioticele ajuta la functionarea corecta a organelor noastre.  Probioticele, cunoscute si sub denumirea de bacterii benefice se gasesc in mod natural in alimente cum ar fi anumite lactate sau in anumite produse farmaceutice.


Iata o lista cu cele mai bune alimente care contin probiotice :


1 Iaurt, cas


Doua dintre cele mai bune surse de alimente probiotice sunt chiar iaurtul si casul, mai ales cele realizate din lapte de capra. Acesta are probiotice foarte bune cum ar fi bifidus, bulgaricus, acidophilus sau thermophilus.


Inainte de a cumpara aceste produse, asigura-te ca ai citit bine lista de ingrediente si ca pe aceasta nu se afla coloranti, indulcitori artificiali, sirop de porumb sau arome artificiale.


2 Chefir, lapte acru


Chefirul este similar cu iaurtul si este realizat dintr-o combinatie de lapte de capra si cereale fermentate.  Chefirul are un continut de lactobacili si bifidus, dar si un soi de drojdie benefica si foarte bogata in antioxidanti.


3 Varza acra


Varza acra fermenteaza si produce astfel o multitudine de culturi vii si sanatoase, pe langa vitaminele A, B, C si E. In plus, varza murata actioneaza ca un antialergic, iar medicii recomanda sa consumam acest aliment cat mai des posibil.


4 Ciocolata neagra


Ciocolata cu un continut ridicat de cacao are de 4 ori mai multe probiotice decat orice produs lactat, insa partea mai putin placuta este ca oricat ar fi de gustoasa, medicii recomanda consumarea acesteia in cantitati moderate.


5 Microalge


Spirulina si algele verzi sunt de asemenea alimente cu un continut ridicat de probiotice cum ar fi Lactobacillus si Bifidobacteria, extrem de benefice pentru tractul digestiv. Desi sunt mai greu de procurat si nu au un gust foarte ademenitor, microalgele sunt foarte sanatoase.


6 Muraturi


Muraturile fermentate natural  sunt si ele foarte bogate in bacterii bune . Solutia formata din sare de mare si apa incurajeaza dezvoltarea probioticelor si ofera astfel muraturilor o serie de avantaje pe care le aduce sistemului digestiv.


7 Ceai Kombucha


Ceaiul Kombucha este o forma de ceai fermentat cu un continut ridicat de probiotice  perfecte pentru un intestin sanatos. Cu toate acestea, ceaiul Kombucha nu este potrivit pentru oricine si este contraindicat persoanelor care sufera de candidoza .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului