Dieta si nutritie

# sucuri carbogazoase #uleiuri hidrogenate #alimente nesanatoase #sucuri dietetice #alimente dietetice

Top 6 cele mai nesanatoase produse alimentare, interzise de nutritionisti

Alimentatia echilibrata este unul dintre cei mai importanti factori pentru un stil de viata sanatos. Fructele si legumele sunt unele dintre alimentele recomandate de catre nutritionisti in aproape orice dieta. Insa exista unele produse care nu aduc niciun aport organismului din punct de vedere nutritional si care ar trebui evitate, daca nu chiar eliminate din regimul alimentar al fiecaruia. Iata cateva dintre produsele alimentare pe care nutritionistii nu le consuma niciodata, motiv pentru care nici nu le recomanda altora!

1. Hot dog

Alimentele de tip fast-food au un continut ridicat de calorii, poate si din cauza faptului ca au in componenta lor foarte multi aditivi alimentari. Intrucat contin foarte multe ingrediente, nutritionistii spun ca nu sunt produse sanatoase pentru organism si trebuie eliminate din alimentatie.

2. Sucuri carbogazoase

Sucurile carbogazoase contin foarte mult zahar, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor probleme grave de sanatate. Pe langa faptul ca sunt bogate in calorii, ceea ce poate duce la supraponderalitate, daca sunt consumate in exces, sucurile acidulate pot afecta si pielea sau dantura. Daca esti dependent de sucurile carbogazoase, nutritionistii recomanda reducerea consumului pana la punctul in care nu vei mai bea decat o data sau de doua ori pe luna. Pentru a-ti potoli dorinta pentru dulce, poti opta pentru sucurile naturale, facute in casa.

3. Produse cu ingrediente artificiale

Unii nutritionistii spun ca nu mananca vreodata produse care au o culoare ce nu se gaseste in natura, cum ar fi albastru electric sau portocaliu stralucitor. Toate aceste alimente contin ingrediente artificiale care le dau culoarea respectiva si nu fac altceva decat sa afecteze sanatatea, fara sa aduca vreun beneficiu organismului.

4. Alimente dietetice

Produsele dietetice sunt printre alimentele pe care nutritionistii nu le consuma, intrucat spun ca au in componenta lor arome artificiale si produse chimice, care, in timp, distrug organismul.

5. Sucurile dietetice

Nici sucurile dietetice nu sunt agreate de nutritionisti. In primul rand pentru ca nu contin nutrienti, astfel ca nu aduc niciun beneficiu organismului. De asemenea, consumul de sucuri dietetice se afla in stransa legatura cu cresterea riscului de a suferi un accident vascular cerebral, atac de cord sau chiar de depresie, potrivit unor studii recente. In plus, s-a aratat faptul ca persoanele care consuma sucuri dietetice sunt mai predispuse la obezitate decat cele care aleg sucurile clasice.

6. Produse care contin uleiuri hidrogenate

Cartofii prajiti, chipsurile, gogosile, maioneza, produsele de patiserie, popcornul, saratelele sunt doar cateva dintre produsele care contin uleiuri hidrogenate. Potrivit nutritionistilor, organismul uman nu are nevoie de aceste alimente, astfel ca este recomandat sa le elimi din dieta ta zilnica. Uleiurile hidrogenate sunt adaugate de producatori in multe produse alimentare, intrucat ajuta la cresterea duratei de valabilitate.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare