Dieta si nutritie

#alimente cancer #alimente sanatoase #alimente

Top 5 alimente care scad riscul de cancer, boli de inima si obezitate

PH-ul sangelui este, la persoanele sanatoase, cuprins intre 7,35 şi 7,45. Daca este prea mare, atunci pot aparea probleme de sanatate, de la obezitate, pana la afectiuni cardiace si cancer.

Ca sa mentii nivelul pH-ului din sange optim, este important consumul de alimente alcaline. Alimentele alcaline te ajuta nu numai sa te mentii sanatoasa, dar si sa iti mentii silueta, mai ales ca ajuta si la eliminarea toxinelor din corp.

Uleiul de masline


Uleiul de masline este bogat in vitamina E si contine si o cantitate importanta de grasimi sanatoase care, spre deosebire de grasimile "rele", ajuta la buna functionare a organismului.

Pepenele verde


Un alt aliment important recomandat pentru ca echilibreaza pH-ul sangelui este pepenele verde. In plus, contine o cantitate importanta de fibre, cunoscute pentru ca faciliteaza procesul de digestie. Poti consuma pepene in cantitati mai mari pentru ca are un continut de 92% apa, ceea ce inseamna ca nu ingrasa.

Salata verde


Ingredient nelipsit al salatelor de primavara, salata verde este o alta alegere alimentara care scade risscul obezitatii. Este saraca in calorii, dar contine o cantitate importanta de vitamine si minerale. Contine vitamina C si betacaroten, substante care protejeaza vasele de sange, pentru ca mentine nivelul colesterolului in limite normale.

Legumele crucifere

Poti opta si pentru legumele crucifere, precum conopida, varza de Bruxelles, varza kale. Sunt o sursa important de antioxidanti, dar si de vitamina C si fibre. Fibrele previn aparitia cancerului de colon.


Telina


In dieta alcalina este recomandata si telina, consumata in stare cruda, in salate. Este unul dintre cei mai puternici detoxifianti naturali ai organismului. Are apa in proportie de 95%, dar si fibre, fiind ideala in curele de slabire. Ajuta la reducerea cantitatii de colesterol rau din sange.

Ce mai poti consuma

lamai, pentru ca intaresc imunitatea
fructe de padure, deoarece lupta cu radicalii liberi, raspunzatori de aparitia cancerului
usturoi, pentru a ajuta la scaderea colesterolului
mango, deoarece ajuta la curatarea colonului 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului