Dieta si nutritie

# bilic #pesticide #dieta #mihaela bilic

Top 12 fructe si legume cu cele mai multe pesticide. Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia

Nutritionistul Mihaela Bilic a realizat un top 12 al celor mai murdare fructe si legume. Intr-o postare pe pagina sa de socializare, expertul in nutritie a explicat ce fructe si legume au cele mai multe pesticide si la ce trebuie sa fim atenti inainte de a le consuma.

 

"Top 12 fructe si legume “murdare”

Anual asteptam de la americani sa desemneze castigatorii premiilor Oscar Si tot anual asteptam celebra lista cu cele 12 fructe si legume “castigatoare” la capitolul pesticide. EWG’s Shopper’s Guide to Pesticides in Produce este considerata un reper de incredere in alegerile consumatorilor, fiind facuta de o organizatie independenta de industria alimentara. Pe langa topul “Dirty Dozen”, exista si o lista “Clean Fifteen” cu cele mai “curate” 15 fructe si legume.

Este adevarat ca datele sunt valabile pentru continentul american, insa e bine de tinut cont de ele, avand in vedere ca majoritatea alimentelor vin din import. Cum stau lucrurile in Romania? Institutul de Cercetari Alimentare a testat 5166 produse si a gasit urme de pesticide pe 1569 dintre ele, aveti in foto top 10 “murdare”.

Asta nu inseamna ca de maine sa nu mai consumam fructe si legume de frica pesticidelor, ci pe cat posibil, sa le alegem in varianta locala/ de sezon/ bio sau produse neintensiv.", a scris medicul nutritionist Mihaela Bilic.

Top 12 fructe si legume “murdare:

1. Capsuni

2. Spanac

3. Varza Kale

4. Nectarine

5. Mere

6. Struguri

7. Cirese

8. Piersici

9. Pere

10. Ardei grasi & iuti

11. Telina

12. Rosii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare