Dieta si nutritie

#alimente nesanatoase #alimentatie #dieta #alimente toxice

Top 10 alimente toxice pe care le adoram

Te-ai gandit vreodata, atunci cand muscai dintr-un mar rosu si frumos, ca acesta ar putea fi otravit? Chiar daca probabil nu stiai, multe dintre produsele incluse in alimentatia zilnica sunt toxice. Pentru a-ti putea ajusta meniul in consecinta, afla mai jos care sunt alimentele periculoase!

Ciuperci. Exista mii de tipuri de ciuperci, dintre care sute sunt toxice, iar zeci sunt mortale. In plus, majoritatea ciupercilor cauzeaza disconfort gastrointestinal. Existenta unui numar atat de mare specii de ciuperci ingreuneaza separarea celor toxice de cele inofensive, insa, ca regula generala, este important sa retii ca ciupercile din salbaticie sunt otravitoare.



Caju. Aceste nuci pe care le cumparam din comert sunt tratate inainte de a fi comercializate, astfel ca produsul pe care il consumam nu este caju 100% crud. Nucile crude de caju contin urushiol, o substanta otravitoare, care cauzeaza o serie de reactii adverse. De asemenea, in cantitati mari, urushiolul poate fi fatal. Otravirea cu nuci caju este insa foarte rara.



Ardei chili. Ardeii chili contin o substanta chimica, capsaicina, care le confera gustul iute. In cantitati moderate, capsaicina este benefica pentru organism, insa, in doze mari, este fatala. Capsaicina este o substanta atat de puternica, incat este folosita in vopsele si spray-uri.



Cartofi. Tulpina si frunzele cartofilor sunt toxice si chiar cartoful in sine este otravitor. In special cartofii cu parti verzi sunt periculosi, deoarece contin cantitati mari de toxine. Astfel, atunci cand gatesti cu cartofi, este indicat sa arunci partile vatamate.



Migdale. Migdalele sunt extrem de populare in bucatariile din intreaga lume. La fel ca nucile caju, migdalele sunt toxice daca nu sunt tratate la temperaturi mari inainte de a fi consumate.



Cirese. Ciresele sunt unele dintre cele mai indragite fructe. Racoritoare, dulci si carnoase, ciresele sunt preferate in lunile de vara. Insa, pe langa numeroasele beneficii pe care le au pentru sanatate, ciresele contin cianide, substante regasite in samburi care pot declansa o serie de simptome neplacute, precum dureri de cap, ameteala, confuzie, anxietate sau voma.



Mere. Exista numeroase varietati de mere, iar unele dintre ele contin cantitati mari de cianide. Acestea se regasesc in special in semintele merelor.



Rosii. Tulpina rosiilor contine substante toxice, care in cantitati mari cauzeaza deranjamente stomacale si nervozitate, asa ca ai grija sa indepartezi orice urma de tulpina.



Yuca. Chiar daca nu este foarte des folosit la pregatirea mancarurilor europene, extractul de yuca este totusi utilizat atat pentru obtinerea gustului dulce, cat si pentru obtinerea celui amarui, in functie de concentratia folosita. Insa gustul acestui aliment depinde in mare masura de anumiti compusi, glicozide cianogenice, care sunt otravitoare. Folosita incorect, yuca devine, astfel, periculoasa, iar intoxicatia cu acest aliment poate duce la paralizie.



Peste balon. Pestele balon este al doilea cel mai otravitor animal vertebrat din lume. Chiar daca nu este gatit frevent in restaurantele sau gospodariile din Europa, in tari precum Coreea sau Japonia acest peste este o delicatesa. Insa anumite parti ale pestelui, precum ficatul, sunt toxice. Otrava din acest peste, cunoscuta sub numele de tetrodotoxina, cauzeaza hipertensiune, amorteala, paralizie si chiar deces.




Sursa foto: dailyhealth-tips.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului