Dieta si nutritie

#alimente #ingrasat #post

Tii post. Te poti ingrasa daca mananci aceste alimente

Tinand post, multe persoane considera ca mananca sanatos, insa realitatea este ca in aceasta perioada cele mai multe persoane ajung sa consume alimente bogate in grasimi, prajeli si prea multa paine. Toate acestea duc la ingrasare.

 

Mai mult, din cauza lipsei proteinei organismul cere mai multa mancare decat in mod normal.

Prin urmare, daca tii post si vrei sa-ti mentii silueta este important sa nu consumi alimente care ingrasa. Iata care sunt cele mai nocive:

1. Painea alba

Painea este folosita de multi pentru a potoli foamea, insa consumata in exces ingrasa. Cu atat mai mult painea alba care este lipsita de nutrienti. Inlocuieste painea alba cu paine de secara sau integrala, care contine fibre si nu consuma mai mult de doua feilii la o masa. 

2. Cartofi prajiti

Cine nu adora cartofii prajiti? Din cand in cand te poti rasfata cu o portie de cartofi, insa cand acest obicei devine o rutina, este bine sa renunti la ei. Sunt calorici si deloc nutritivi. In plus, prajeala este cancerigena. Consuma in schimb cartofi fierti sau la cuptor. 

3. Pastele din faina alba

La fel ca painea, pastele sunt calorice si nu au substante nutritive. Consuma-le rar si inlocuieste-le cu paste integrale si consuma-le cu multe legume. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare