5 alimente pe care sa le consumi pentru a-ti imbunatati starea de spirit
Banana
Deoarece depresia a fost corelata cu niveluri scazute de folat din vitamina B, bananele sunt o sursa bogata de nutrienti. Potrivit lui Ara DerMarderosian, de la Universitatea de Stiinte, este, de asemenea, bogata in potasiu. Desi, s-ar putea sa nu stii ca acestea contin si triptofan, o substanta chimica din creier care ajuta la reglarea starii de spirit.
Legume
Consumul de legume poate fi benefic daca suferi de depresie. O posibilitate este ca s-a constatat ca persoanele cu depresie consuma mai putin folat in dieta lor decat persoanele fara depresie. Legumele, in special cele cu frunze verzi mai inchise la culoare, cum ar fi varza de Bruxelles, spanacul, varza kale si cretusca, sunt o optiune fantastica atunci cand cauti alimente care sa te ajute sa imbunatatesti si sa reglezi starea de spirit, deoarece contin folat, fibre si alte minerale.
Ciocolata neagra
Rasfatul de ciocolata stimuleaza, de asemenea, fluxul sanguin catre creier, ceea ce te face sa te simti mai vibrant si mai energic. De asemenea, iti ofera un impuls imediat in ceea ce priveste starea de spirit si concentrarea. Un studiu publicat in Journal of Proteome Research a descoperit ca ciocolata neagra este o sursa bogata de antioxidanti. De asemenea, scade hormonul stresului, cortizolul.
Fructe de padure
Fructele de padure includ flavonoidul antocianidina, care diminueaza inflamatia si a fost asociat cu o incidenta mai mare a depresiei. Institutul Torrey Pines pentru studii moleculare a descoperit ca unele arome de fructe de padure sunt legate chimic de acidul valproic, un medicament utilizat pentru a stabiliza starea de spirit.
Oua
Ouale includ colina, care este legata de memoria verbala si vizuala si poate ajuta la controlul dispozitiei si al activitatii musculare. Acizii grasi Omega-3, care imbunatatesc starea de spirit, zincul, vitaminele B si iodul, sunt, de asemenea, din abundenta in ele si, deoarece sunt bogate in proteine, te vor mentine satul si activ pentru o perioada lunga de timp dupa ce le mananci.