Dieta si nutritie

#nutritie #alimentatie #dieta #dieta sanatoasa #superalimente

Superalimente pentru o dieta super sanatoasa! Iata ce trebuie sa consumi in fiecare zi

Stiai ca unul dintre motivele pentru care nu reusesti sa slabesti este acela ca mananci alimentele nepotrivite? Pentru a putea arde depozitele adipoase, metabolismul are nevoie de energie, iar energia provine din mancare. Degeaba incerci sa consumi doar o salata pe zi, daca aceasta nu satisface nevoile nutritionale ale organismului. In ultima perioada, cateva produse au castigat titlul de "superalimente", datorita proprietatilor uimitoare pentru sanatate, dar si pentru silueta.

Asadar, daca vrei sa slabesti sanatos, iti recomandam sa consumi urmatoarele superalimente. Toate sustin activitatea metabolica, cresc libidoul, intaresc sistemul imunitar, imbunatatesc digestia, au grija de sanatatea inimii, combat oboseala, cresc nivelul de energie si stimuleaza functia cognitiva.


1. Semintele chia

Originare din America Centrala, semintele chia si-au castigat renumele de superalimente deoarece contin de 30 de ori mai multe substante antioxidante decat afinele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 8 ori mai multi acizi grasi esentiali omega 3 decat somonul si de 6 ori mai mult calciu decat laptele.

Semintele chia te ajuta sa slabesti rapid si sanatos, deoarece contin o cantitate mare de fibre si isi maresc volumul in contact cu apa. Ele iti confera rapid senzatia de satietate, astfel ca vei manca mult mai putin decat de obicei. In plus, sunt foarte versatile si le poti adauga in sucuri, prajituri, salate, ciorbe si alte preparate.


2. Fructele goji

Fructele goji sunt superalimentele de care ai nevoie pentru a pierde surplusul de kilograme si a-ti imbunatati starea de sanatate. Lunguiete, uscate si rosiatice, fructele goji au o valoare nutritionala atat de mare, incat merita sa fie consumate zilnic, ca parte a unei alimentatii echilibrate. Fructe goji contin o cantitate generoasa de proteine, substante care hranesc muschii, de fibre care iti potolesc foamea, dar si de vitamine (A, B, C, E) si minerale (calciu, magneziu, crom, cupru, seleniu).

Deoarece au un index glicemic mic, fructele goji inhiba pofta de mancare, acesta fiind un alt motiv pentru care slabesti.


3. Pudra de cacao

Da, banala pudra de cacao este un superaliment cu ajutorul caruia poti slabi sanatos. Desigur, nu trebuie sa fie indulcita, ci trebuie sa fie cat mai pura. Pudra contine vitamine, minerale si substante antioxidante care iti protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi. Te intrebi cum te ajuta sa slabesti un condiment atat de comun? Secretul sta in gustul amar, care inhiba pofta de mancare, dar si in substantele active care stimuleaza metabolismul si grabesc arderea grasimilor.

Pudra de cacao poate fi adaugata in prajituri de casa si in lapte degresat, insa daca vrei sa beneficiezi in orice moment al zilei de proprietatile ei, consuma 2-3 patratele de ciocolata amara. Senzatia de foame va disparea rapid, iar in plus te vei alege si cu o doza mai mare de energie. Totusi, nu ar trebui sa faci exces de ciocolata amara, intrucat contine si grasimi saturate.

Sursa foto: thewellnesswarrior.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului