Dieta si nutritie

#sanatate #superalimente #dieta si nutritie #superalimente toamna

Superalimente pe care sa le consumi in aceasta toamna

Schimbarea de la vara la toamna este de cele mai multe ori nostalgica. Facem curat in dulap si scoatem hainele mai groase si renuntam treptat la cele de vara, ne pregatim pentru sezonul de raceala si incercam sa evitam alergiile.

Insa, unul dintre avantajele toamnei este varietatea de culori si arome pe care produsele proaspete ni le ofera. Fructele si legumele de toamna sunt extrem de nutritive, satioase si delicioase.

Iata ce trebuie sa consumi in aceasta toamna pentru o sanatate de fier:

Mere. Merele sunt frutele - vedeta ale toamnei. Are putin calorii, insa sunt bogate in vitamina C si fibre alimentare extrem de benefice pentru sistemul digestiv. De asemenea, merele reduc si nivelul de colesterol din sange.

Sfecla rosie. Sfecla rosie este o leguma versatila, saraca in calorii, cu un gust dulce. Este bogata in complexul de vitamine B, cruciale pentru dezvoltarea celulelor sanatoase, in special in timpul sarcinii. Sfecla rosie contine si antioxidanti puternici care protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. In plus, este si o sursa buna de fibre alimentare.

Ardei grasi. Ardeii grasi sunt racoritori, crocanti si foarte aromati. Sunt foarte bogati in vitamina C si vitamina A. Au si puternice proprietati antioxidante.

Varza de Bruxelles. Vaza de Bruxelles este un cocktail delicios de vitamine si minerale. Contine cantitati impresionante de acid folic, esential pentru dezvoltarea armonioasa a fatului. Este insa bogata si in fibre alimentare, potasiu, acizi grasi omega 3 si vitamina C.

Merisoare. Rosii si acrisoare, merisoarele contin cantitati impresionante de vitamina C. Sunt extrem de eficiente in tratarea infectiilor, in special a infectiilor urinare.

Smochine. Smochinele sunt fructe mici, sarace in calorii si foarte nutritive. Contin potasiu, care este esential pentru functionarea corecta a inimii, rinichilor si muschilor. Ajuta si la buna absorbtie a calciului. Extractul de smochine este un stimulent ideal pentru persoanele care sufera de diabet.

Pere. Moi, dulci si delicate, perele contin cantitati importante de vitamina C si fibre dietetice. De asemenea, sunt bogate si in cupru, care are puternice proprietati antioxidante.

Dovleac. Culoare intensa a dovleacului este dovada nutrientilor puternici pe care ii contine. Este bogat in vitamina A, sub forma de betacaroten, care este un antioxidant puternic esential pentru vedere si care ajuta la stimularea sistemului imunitar. Protejeaza organismul de efectele radicale ale factorilor nocivi din mediul inconjurator. Dovleacul este bogat si in potasiu, un mineral care regleaza functiile cardiace si renale. In plus, reduce colesterolul, mentine sanatatea intenstinala si regleaza nivelul de zahar din sange.

Pastarnac. Pastarnacul este bogat in acid folic si potasiu. Acidul folic este un tip de vitamina B esential pentru dezvoltarea de celule sanatoase si esential pentru prevenirea malformatiilor congenitale. Pastarnacul este si o sursa importanta de proteine, vitamina C si fibre.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare