Dieta si nutritie

#alimente vara #alimente sanatoase #dieta si nutritie

Super-alimente pentru aceasta vara

Strugurii, piesicile, smochinele, somonul, mazarea sau ardeii sunt alimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta in aceasta vara. Sunt bogate in vitamine, minerale, proteine si antioxidanti puternici. Pot fi consumate si de cei care isi doresc sa slabeasca.

Dude

Aceste fructe mici si zemoase sunt foarte gustoase si parfumate. Sunt ideale in zilele calduroase de vara. Te revigoreaza si te ajuta sa iti mentii sanatatea. Sunt bogate in vitamina C, potasiu, fibre si resveratrol, un antioxidant puternic care protejeaza inima.

Patrunjel

Patrunjelul are numeroase beneficii pentru organism datorita continutului mare de fibre, fier, zinc, acid folic, fosfor si vitamina K. In plus are un gust racoritor si un miros placut. Patrunjelul mareste productia de acizi digestivi, care stimuleaza eliminara toxinelor din organism. Un tract digestiv sanatos este cheia catre un corp armonios si o greutate corporala ideala.

Ananas

Acest fruct dulce tropical este ingredientul perfect pentru bauturile racoritoare de vara. Este bogat in numeroase enzime care ajuta digestia si previn formarea de cheaguri de sange. Acest super aliment are proprietati antiinflamatorii. De asemenea, ajuta si la eliminarea grasimii abdominale.

Mango

Fructele de mango sunt ideale pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce. Sunt gustoase, parfumate si foarte satioase. Fructele de mango sunt bogate in fibre, magneziu, antioxidanti si fier. Sunt recomandate in special femeilor care sufera de deficienta de fier sau anemie.

Smochine

Smochinele sunt bogate in fibre si potasiu si sunt ideale pentru gustarile de vara. Pot fi consumate in salate, cu cereale integrale sau cu iaurt.

Somon

Somonul este un tip de peste gras bogat in acizi grasi omega 3. Acesti acizi sunt extrem de benefici pentru inima si ajuta la controlul greutatii. Previne formarea de celule grase si ajuta la metabolizarea grasimilor.

Piersici

Piersicile sunt bogate in vitamina A, vitamina C, potasiu, fier si fibre. Au proprietati laxative si diuretice si sunt ideale pentru un ten proaspat si luminos.

Ardei

Ardeii sunt ideali pentru eliminarea kilogramelor in plus. Contin capsaicina, un compus natural care stimuleaza metabolismul. Ardeii pot fi consumati atat in stare cruda, cat si in diverse preparate la cuptor.

Prune

Bogate in nutrienti si fitochimicale, prunele contin putine calorii, insa au o aroma puternica si un gust racoritor.

Pepene rosu

Pepenele rosu este ideal pentru eliminarea kilogramelor in plus si pentru un trup armonios in sezonul cald. Este compus din peste 92% apa, este sarac in calorii si contine antioxidanti importanti precum vitamina C si licopen.

Mazare

Mazarea este bogata in proteine si fier, fiind o alternativa pentru preparatele din carne. Nu contine grasimi si este ideala in preparatele de vara.

Struguri

Bogati in vitamina C si fitochimicale cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii, strugurii protejeaza organismul de diabet. Contin si o cantitate mare de apa, ceea ce ii face foarte revigoranti pentru consumul in sezonul cald.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare