Dieta si nutritie

#orez brun #alegere #orez

STUDIU! Orezul brun este mai sanatos! De ce sa-l consumi mai des decat pe cel alb, potrivit cercetatorilor

Diferentele dintre tipurile de orez nu au fost luate in considerare mult timp. Specialistii au descoperit ca orezul alb se obtine prin decorticare, astfel eliminandu-se complet germenii si taratele pe care le-ar putea contine si poate scadea continutul in fibre. Totodata, orezul brun este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii.

Cum ajuta orezul brun Conform specialistilor, acesta poate ajuta la scaderea greutatii corporale, la scaderea colesterolului si suprimarea inflamatiei. Cercetatorii din Japonia au identificat ferulatul de cicloartenil (CAF) drept principalul compus „citoprotector” sau protector al celulelor din orezul brun. CAF este un compus unic datorita structurii sale hibride. Capacitatea orezului brun de a neutraliza speciile reactive de oxigen si de a preveni deteriorarea celulara este vitala pentru multe dintre efectele sale care contribuie la sanatate.

„CAF este un compus hibrid de polifenol si fitosteror care poate fi o substanta bioactiva puternica, cu diferite proprietati farmacologice, cum ar fi efectul antioxidant si efectul de scadere a grasimilor din sange”, explica profesorul Nakamura.

De asemenea, studiul a mai demonstrat ca proprietatile CAF pot proteja celulele de stresul cauzat de peroxidul de hidrogen. De asemenea, CAF a oferit protectie mai mare impotriva stresului indus de peroxidul de hidrogen, in comparatie cu alfa-tocoferol si gama-tocoferol, alti doi compusi antioxidanti despre care s-a spus ca pot contribui la capacitatea antioxidanta a orezului brun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului