Dieta si nutritie

#ciocolata #ciocolata neagra #beneficii ciocolata #consum ciocolata

Studiu: Consumatorii de ciocolata tind sa fie mai slabi

Studii recente au demonstrat ca persoanele care consuma ciocolata tind sa fie mai slabe. Cercetarea a fost realizata la Universitatea din California, sub indrumarea specialistului Beatrice Golomb, care a constatat ca oamenii care consuma regulat ciocolata in cantitati moderate au un indice de masa corporala mult mai scazut.

Rezultatele au fost comparate cu ale persoanelor care au incercat sa stea departe de ciocolata de teama sa nu se ingrase.

Explicatia pare sa fie una relativ simpla: pierderea greutatii nu depinde doar de numarul caloriilor, ci si de compozitia acestora. Conform medicului Beatrice Golomb, caloriile din ciocolata au o compozitie care scad riscul caloriilor obisnuite de a se depune in organism sub forma de grasime.

Asadar, medicul care a indrumat cercetarea sustine ca atunci cand mananci ciocolata, toate caloriile consumate ajung la jumatate sau chiar mai putin.

Totusi, Beatrice Golomb sustine ca nu recomanda pacientilor sai sa consume zeci de kiligrame de ciocolata pentru a slabi. Cu siguranta la o cantitate foarte mare de ciocolata urmeaza sa apara si consecinte nu doar la nivelul siluetei, ci si la nivel psihic.

Medicul considera ca este suficient ca pacientii sa consume zilnic 2 - 3 patratele dintr-o tableta de ciocolata neagra.

Un alt studiu realizat pe un esantion de 1000 de femei si barbati cu varste in 20 si 85 de ani a demonstrat ca persoanele care consuma frecvent si regulat ciocolata, au o greutate mai mica, spre deosebire de persoanele care ocolesc acest desert.
 

Consumul de ciocolata aduce beneficii multiple


Dincolo de rezultatele acestor doua studii, consumul de ciocolata (in special de ciocolata neagra) ofera multe alte beneficii organismului.

Din momomentul in care ajunge in organism, ciocolata neagra provoaca o scadere a tensiunii arteriale, imbunatateste capacitatea organismului de a raspunde la insulina si stimuleaza secretia de endorfine . Aceste substante sunt produse de creier si au rolul de a reduce stresul, durerea si ofera o stare de bunastare si fericire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare