Realizat in perioada martie - aprilie 2014, la nivel national, studiul a inclus 1.508 subiecti, femei si barbati, cu varsta de peste 18 ani, din mediul rural si urban. Cercetarea a fost coordonat de catre Corina-Aurelia Zugravu, medic primar in Nutritie si Igiena Alimentatiei si Presedinte al Centrului de Studiidespre Bere, Sanatate si Nutritie.
“Iata ca la doar un an distanta de la lansarea primului studiu derulat in Romania pe tema consumului moderat de bere, putem sa facem publice rezultatele celei de-a doua cercetari realizate de Centrul nostru. Daca anul trecut demonstram relatia dintre consumul moderat de bere si activitatea de memorare și nivelul de atentie, anul acesta reușim sa distrugem unul dintre miturile asociate berii, acela ca ar fi vinovata pentru aparitia “burtii de bere”. Ne bucuram ca putem sa venim cu vești bune pentru iubitorii acestei bauturi cu multiple calitati”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
“Desi la nivel european cercetatorii s-au implicat in repetate randuri in studierea legaturii dintre consumul moderat de bere si greutatea corporala, in tara noastra nu au existat pana in acest moment studii in aceasta directie. Cu doar 43 Kcal/100 ml, berea a fost acuzata pe nedrept ca ar fi cauzaaparitiei „burtii de bere”. Rezultatele cercetarii noastre, realizate la nivelul populatiei Romaniei, demonstreaza insa ca un consum moderat de bere nu influenteaza parametrii somatici luati in discutie, in unele cazuri avand chiar un rol vizibil in scaderea anumitor valori.”, a adaugat Corina Zugravu.
Un consum moderat de bere se refera la o cantitate zilnica de 660 ml de bere pentru barbati si 330 ml de bere pentru femei, cu maxim 5% alcool.
Sursa foto: tvpoolonline.com