Dieta si nutritie

# rosii cu branza #pericol sanatate #nutritionisti #silueta #dieta #mihaela bilic #sanatate

Spune NU rosiilor cu branza! Iti pui sanatatea si silueta in pericol!

Rosiile cu branza sunt preferatele romanilor, mai ales pe timp de vara cand inlocuiesc mesele calde. Mai mult, exista multe persoane care cred ca mancand doar rosii cu branza vor slabi.

Cu toate acestea, combinarea celor doua alimente este dezastruoasa atat pentru silueta cat si pentru sanatate.

"Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza…fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam :( Problema e ca nu painea ingrasa (sau nu la fel de tare) precum branza. Si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata. Desi contine la fel de multe proteine ca si carnea si pestele, in branzeturi avem de 3 ori mai multa grasime. In plus o felie de branza de 100g o mananci intr-o clipa, la carne e mai mult de mestecat.

Apropo de gramaj, portia corecta de branza e de 70g, adica acele pachete ridicol de mici de la supermarket contin 3 portii!!

Unde sunt vremurile in care cumparai branza cu calupul? Acum asist la o adevarata conspiratie a producatorilor, parca si-au propus cu totii sa ne invete ce inseamna portia corecta! O felie mare cat palma si groasa de un deget are DOAR 200g si e pretios pusa intr-un pachet individual tras in vid.

Deja cand gasesti pachete de jumatate de kilogram se numeste desfrau :) E spre binele nostru, credeti-ma! E usor sa mananci prea multa branza daca bucata e mare. Asa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta dar branza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de baza, care se mananca cu sutele de grame. Branza e un rasfat, un condiment, un ingredient al mancarii. Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra.

Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare