Dieta si nutritie

#grasime #celule #tesut adipos #kilograme #kriolipoliza

Slabesti prin inghetarea celulelor adipoase

Tratamentele pe baza de topire a grasimilor reprezinta o procedura uzuala in saloanele de infrumusetare. Cei care doresc sa elimine repede cateva kilograme apeleaza cu succes la aceste proceduri. In ultimul an insa inghetarea celulelor adipoase este cea mai noua metoda prin care grasimea corporala este indepartata. Kriolipoliza este o procedura care nu necesita anestezie si nu este dureroasa.

 

O noua metoda de slabire: Kriolipoliza

 

Liposuctia este una dintre cele mai de succes tehnici folosite in chirurgia plastica . Prin indepartarea mecanica a grasimii, liposuctia ii ajuta pe oameni sa isi recapete forma corpului si sa elimine in timp scurt foarte multe kilograme. Cu toate ca se bucura de mult succes, liposuctia are si cateva riscuri. Printre acestea se numara complicatiile din timpul anesteziei. Ca rezultat, pacientii cauta alternative noninvazive si non chirurghicale. Una dintre cele mai recente tehnici de indepartate de celulelor adipoase este kriolipoliza.

 

Ce este Kriolipoliza?

 

Kriolipoliza este o procedura noninvaziva, care presupune racirea tesutului adipos. Prin acest procedeu, grasimea este redusa. Principiile stiintifice ale acestei tehnici noi au fost descoperite de o echipa de cercetatori de la Spitalul General Massachusetts din Boston.

Cercetatorii au descoperit ca racirea prelingita a tesuturilor grase subcutanate duce la moartea lor. Astfel, grasimea din zonele tratate se diminueaza, fara a distruge pielea. In timpul procedurii, pielea este expusa la o temperatura foarte mica, pentru o perioada determinata de timp.

 

Cum functioneaza Kriolipoliza

 

Celulele din corpul uman reactioneaza diferit la caldura si frig, la diverse niveluri de temperatura. Astfel, diferitele stadii de temepratura pot fi folosite pentru a elimina grasimea. Aparatul dezvoltat de cercetatorii de la Spitalul General Massachusetts functioneaza prin presarea unui dispozitiv pe zona afectata de straturi adipoase.

Prin intermediul acestui dispozitiv, zona respectiva devine din ce in ce mai rece, pana la o temperatura de 1 grad. In timpul acestui procedeu, celulele de grasime sunt distruse si inlocuite cu unele noi, sanatoase. Ca reactie la tratamentul rece, zona de piele se inroseste. Procedura se face numai sub supravegherea unui medic dermatolog sau a unui chirurg.

Kriolipoliza nu necesita anestezie. Pacientii se pot simti inconfortabil la contactul cu temperatura scazute. Senzatia dispare insa dupa 10 minute. Dupa o sedinta de Kriolipoliza, pacientul poate desfasura in mod normal activitatile obisnuite.

 

Ce rezultate se obtin prin Kriolipoliza

 

Kriolipoliza se face la un interval de cateva zile. In acest timp, celule inghetate de grasime trec printr-un proces denumit apoptoza. Asta inseamna ca grasimea se autodistruge. Celulele de grasime "defecte" sunt absorbite de celulele sanatoase si sunt eliminate cu ajutorul ficatului. Kriolipoliza da rezultate foarte bune in zona coapselor, genunchilor si a bratelor. Prin aceasta metoda se poate reduce cu cativa centimetri circumferinta bazinului sau a coapselor.

 

Beneficiile Kriolipolizei

 

Kriolipoliza este o procedura noninvaziva si este potrivita pentru a indeparta straturile de grasime din mai multe zone ale corpului. Kriolipoliza nu poate insa indeparta cantitatile mari de grasime. Aceasta procedura nu distruge nervii din piele, vasele de sange sau pielea din zona tratata. Efectele acestui tratament sunt vizibile in timp, insa celulele de grasime continua sa se autodistruga si dupa ce tratamentul a fost incheiat.

 

Efectele secundare ale Kriolipolizei

 

Efectele secundare ale acestui tratament sunt usoare si sunt legate mai mult de reactia corpului la temperaturile scazute. In primele 10 minute ale tratamenrului, pacientul va avea o senzatie neplacuta. De asemenea, pielea devine rosie timp de cateva ore. Printre efectele secundare ale Kriolipolizei se mai numara si mancarimea de piele, vanataile sau amortirea usoara a zonei tratate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare