Ideea de baza este un aport caloric menit sa stimuleze metabolismul si grabeasca arderea grasimilor. Ce e important la Dieta indiana este sa fie urmata cu strictete. Mai exact, sa nu fie depasit aportul zilnic de 1.200 de calorii. In planul alimentar trebuie sa intre vitamine, minerale si grasimi esentiale pentru a-si face efectul.
Astfel, cele trei mese principale trebuie sa contina fiecare 300 de calorii. Restul de 300 de calorii trebuie sa fie acoperite de gustari si bauturi. De preferat este sa se opteze pentru alimente neprelucrate, cum sunt fructele proaspete, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, laptele si carnea de pasare de curte, si sa se evite alimentele procesate, cartofii, varza si conopida.
Iata din ce poate fi format meniul pentru o zi:
Micul dejun:
- 1 pahar cu apa calduta cu lamaie + 2 biscuiti
- 1 felie paine prajita + 1 pahar cu lapte
Gustarea 1:
- 1 banana / 1/2 ceasca de pepene / 20 bobite de struguri
Pranzul:
- 1 ceasca de orez negru + 1/2 ceasca legume la gratar + 1 bol cu salata
Gustarea 2:
- 1 iaurt degresat / 1 mar
Cina:
- supa de legume + 1 bol cu salata
Pe parcursul intregii zile, de preferat intre mese, este important sa se consume 2-2,5 litri de apa.