Dieta si nutritie

#dieta #evitare ingrasare

Slabeste pentru totdeauna! 5 masuri simple pentru a evita ingrasarea dupa dieta

Daca tot depui eforturi sa slabesti si ti-ai luat inima in dinti apucandu-te de o dieta si de un program regulat de sport, asigura-te ca silueta obtinuta dupa atata truda va ramane trasa ca prin inel pentru totdeauna. Sfarsitul dietei nu inseamna liber la mancare si sedentarism! Invata sa tii kilogramele date jos la distanta de silueta ta, adoptand cateva reguli de dieta si sport simple si la indemana oricui!

1. Ramai activ in fiecare zi

Ai renuntat la perioada intensa de antrenamente la sala si te gandesti chiar sa iei o pauza serioasa de la orice urma de sport? Gresit, spun expertii, care considera ca o astfel de masura va face ca greutatea pierduta dupa eforturi intense sa revina in silueta ta. Chiar daca ai mai "relaxat" numarul antrenamentelor si nu ti-ai innoit abonamentul la sala, incearca sa ramai cat se poate de activ. Nu refuza nicio invitatie la plimbari in parc, pune masina pe "liber", practica mersul in pas alert pana la serviciu si fii atras ca un magnet de fiecare scara pe care o intalnesti in cale, pentru a o urca.

2. Planifica-ti mesele zilnice

Daca ai grija sa te organizezi bine inainte de a cadea victima tentatiei de a manca orice, oricum si la orice ora, vei reusi sa-ti controlezi mai usor greutatea si tii la distanta kilogramele pe care cu greu le-ai dat jos. Stabileste-ti exact cate mese si gustari consumi zilnic si tine-te de plan.

3. Tine-ti prietenii "sanatosi" aproape

Incearca sa petreci timpul cu prieteni care au un stil de viata sanatos, atat din punct de vedere alimentar, cat si sportiv. Fii o prezenta constanta in grupurile de prieteni care ies la alergat, care fac frecvent drumetii la munte, catarari sau care merg la inot ori la dansuri sportive. Te vor mentine activa si conectata la tot ce inseamna sanatos, diete, mancare sanatoasa, ceea ce nu strica pentru viitorul siluetei tale abia sculptate.

4. Fa "supradoza" zilnica de apa si ceaiuri din plante

Bazeaza-te pe cea mai buna prietena a unei siluete zvelte si armonioase - apa. Ai grija sa consumi constant apa si sa o completezi, din cand in cand, si cu diverse ceaiuri din plante care te ajuta sa te mentii in forma.

5. Renunta la zahar si grasimi nesanatoase

"Fara grasimi" si "fara zahar" - doua etichete pe care trebuie sa le cauti cu mai mult spor printre produsele alimentare de pe rafturile magazinelor. Vor deveni "mantre" pentru silueta ta abia formata si modelata. Eliminarea grasimilor si zaharului din dieta reprezinta un pas mare pentru o silueta... "mica"!

Sursa foto: hyperinzerce.cz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare