Dieta si nutritie

# dieta somn #dieta rapida #cure de slabire #dieta #regim de slabire #sanatate

Scapa de kilograme in somn. Iata dieta care te ajuta sa te trezesti mai slaba cu 5 kilograme!

Chiar daca pare ireal, se pare ca acum chiar poti slabi in timp ce dormi, fara sa faci prea mari eforturi. Dr. Caroline Apovian, specialist in obezitate in cadrul Boston University School of Medicine, a descoperit ca o dieta bogata in proteine are rolul de a accelera metabolismul peste noapte.

 

Specialista sustine ca poti slabi, chiar din prima noapte, 900 de grame, iar in urmatoarele 6 zile poti da jos pana la 4 kilograme. Oamenii de stiinta au descoperit ca rolul somnului in curele de slabire este foarte important, deoarece in timpul noptii, organismul secreta doi hormoni ai apetitului alimentar: leptina, hormonul "bun", si grelina, hormonul "rau". 

Astfel, in 8 ore de somn organismul secreta mai multa leptina, ceea ce iti va tine in frau pofta de mancare. Daca dormi putin si ai un somn agitat, corpul tau va secreta mai multa grelina, hormonul "rau" care va stimula apetitul.  

Cum se tine dieta 

In prima zi trebuie sa consumi doar apa, sucuri de fructe si legume, shake-uri cu proteine, care vor accelera metabolismul peste noapte. Pentru un shake proteic ai nevoie de : 3 oua de gaina, o banana, fibre solubile (fulgi de orz sau ovaz) si 400 ml de lapte. 

In urmatoarele sase zile nu trebuie decat sa adopti o dieta bogata in proteine, pentru a mentine arderea grasimilor intr-un mod constant.

Medicul Apovian sustine ca in aceste sase zile nu este interzis niciun aliment (avand totusi grija la portii), iar legumele si fructele sunt permise in cantitati nelimitate in cazul in care apare senzatia de foame. 

In cele 6 zile ai voie sa mananci: carne slaba de vita, somon, ton, creveti, piept de pui si curcan, iaurt grecesc, fructe de padure, ananas, kale, salata verde, ulei de masline, masline, avocado, lapte de vaca, lapte de soia. 

De asemenea, din meniul tau zilnic nu trebuie sa lipseasca

 - 2 portii de cereale integrale

- 2 portii de produse lactate

- o portie de legume bogate in amidon

- 4 portii de grasimi sanatoase (acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6)
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare