Dieta si nutritie

#slabit #alimente #apetit #greutate

Slabeste cu alimentele care taie apetitul

Pierderea kilogramelor in plus a devenit o obsesie din ce in ce mai intalnita in societatea actuala, deoarece se pune un accent foarte mare pe felul in care arata o persoana. In special femeile sunt cele care vor sa slabeasca, fapt ce le determina pe cele mai multe sa apeleze la solutii drastice, cum sunt medicamentele care taie pofta de mancare . Totusi, aceste produse sunt foarte violente pentru organism si pot avea consecinte uneori dramatice.

Ce ar trebui sa stie o persoana care doreste sa piarda in greutate este faptul ca exista metode naturale prin care sa ajunga la greutatea dorita. Asadar, daca iti doresti sa ai o silueta de invidiat poti apela cu incredere la alimentele care reduc apetitul alimentar. Pe langa avantajul de a fi foarte eficiente, alimentele care taie pofta de mancare nu iti pun in pericol organismul.


Decat sa optezi pentru produse miraculoase care promit o pierdere in greutate rapida, dar care in realitate iti pune organismul in pericol, mai bine uita-te cu atentie la ce ai in farfurie si alege alimentele care au proprietati naturale de reducere a apetitului.

 

Apa si bauturile fara zahar

 

In momentul in care bei un pahar cu apa sau orice alta bautura fara zahar, stomacul tau se umple, ceea ce diminueaza senzatia de foame. Acest efect de reducere a foamei se obtine chiar prin mecanismul de umplere a stomacului. Totusi, lichidele tranziteaza rapid stomacul, ceea ce face efectul sa fie de scurta durata.

In aceasta categorie, intra si supele si ciorbele care combina procesul de umplere a stomacului cu fibrele continute, cunoscute pentru efectul de reducere a apetitului.

Truc de slabit: Consuma zilnic cel putin 8 pahare de apa pe zi. Pe langa hidratare, apa ajuta la usurarea tranzitului intestinal, cat si la eliminarea multor toxine din organism.

 

Albus de ou

 

Oul este un aliment cu efect puternic de a reduce senzatia de foame, deoarece este bogat in proteine, micronutrienti care se digera greu. Cercetari stiintifice au demonstrat ca in urma consumul de oua este stimulata sinteza de glucoza (zahar) de la nivelul intestinelor, ceea ce declanseaza procesul de satietate.

Truc de slabit: mananca un albus de ou fiert inainte de a lua cina pentru a evita sa mananci foarte mult. Atentie insa, fara galbenus deoarece acesta este bogat in grasimi!

 

Peste

 

Absolut toti pesti au proprietatea de a reduce pofta de mancare deoarece contin proteine complete care se digera in timp. Mai mult, aceste proteine actioneaza direct asupra partii din creier responsabila cu senzatia de foame, trimitand un mesaj de satietate.

Truc de slabit: Contrar a ceea ce se vehiculeaza, acizii grasi omega 3 rezista la prepararea termica. Totusi, pestii daca vrei sa profiti de calitatile nutritionale la capacitate maxima este indicat sa-i consumi in stare cruda (sushi) sau marinati.

 

Mere

 

Merele detin numeroase proprietati nutritionale pentru organism. Aceste fructe au capacitatea de a furniza un numar deloc neglijabil de vitamine, minerale si oligoelemente foarte variate. Cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce pofta de mancare, marul contine foarte putine calorii, ceea ce il face un aliment excelent in dieta celor care vor sa slabeasca.

Acest fruct detine avantajul de a fi bogat in fibre solubile , de genul pectinelor. Pectinele au proprietatea de a stabiliza nivelul de zahar din sange, ceea ce calmeaza senzatia de foame. Mai mult decat atat, pectinele formeaza un gel vascos in stomac cu rol favorabil in reglarea tranzitului intestinal si in declansarea senzatiei de satietate prin actiunea indirecta asupra centrilor nervosi ai satietatii.

Truc de slabit: Mananca merele cu coaja, deoarece aici se gasesc cele mai multe fibre.

 

Cartofi

 

Cartoful face parte din alimentele cu index mare de satietate. Acesta prezinta doua avantaje: pe de-o parte cartoful contine zaharuri lente, iar pe de alta este o leguma bogata in fibre. Zaharurile lente, greu de digerat, induc rapid senzatia de saturatie pe care o poate mentine pe o durata de aproximativ patru ore. In timp ce fibrele au avantajul de a se umfla ceea ce umple stomacul, limitand astfel nevoia de a mai manca.

Truc de slabit: Opteaza pentru prepararea cartofilor intr-un mod cat mai natural, fara adaos de grasime, de preferat fierti sau copti. Astfel vei limita si numarul caloriilor de la 405 kcal/100g – cartofi prajiti – la 85 kcal/100 g cartofi fierti sau copti.

 

Cereale

 

Pastele, orezul, cerealele integrale sunt bogate in zaharuri lente care potolesc senzatia de foame rapid si pe o perioada mai lunga de timp. Se recomanda consumarea cerealelor in portii mici si fara adaosul de materii grase sau sosuri. Pentru ca o alimentatie sanatoasa se bazeaza pe carbohidratii lenti, este bine sa se consume minimum 100g de glucide pe zi, care sa provina de preferat din cereale.

Truc de slabit: Pentru a-ti mentine greutatea ideala , alege sa mananci la fiecare mic dejun cereale integrale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare