Dieta si nutritie

#siropuri naturale #legume #fructe #alimentatie toamna # siropuri fructe # sirop de catina #sirop de macese

Siropuri de toamna pentru o sanatate de fier

Siropurile preparate din fructe si legume proaspete au numeroase beneficii pentru organismul uman. Consumate in special toamna, aceste siropuri ajuta la fortifierea organismului, la prevenirea infectiilor si afectiunilor de sezon precum racelile si gripele. Siropurile de catina , macese , gutui sau ridichie trebuie consumate zilnic, la temperatura camerei.

 

Siropul de catina fortifica organismul


Siropul de catina fortifica si revigoreaza organismul. Este indicat persoanelor care se confrunta frecvent cu raceli, gripe, senzatii de slabiciune, astenie. Este bogat in vitaminele C, E, A, B1, B2, B3, P si substante minerale.

De asemenea, siropul de catina are proprietati antioxidante si reintinereste organismul. Creste capacitatea de aparare a organismului in fata bolilor si ajuta la dezvoltarea organismului copiilor aflati in crestere.

Tot siroul de catina stimuleaza secretiile digestive si creste pofta de mancare. Este recomandat persoanelor care se confrunta cu stari de stres si oboseala, conferind o stare de relaxare. Siropul de catina previne si anumite afectiuni oculare, precum miopia, cataracta si glaucomul.
 

Siropul de macese tonifiaza organismul

 

Siropul de macese regleaza procesele vitale ale organismului uman. Consolideaza legaturile dintre celule, previne hemoragiile, consolideaza sistemul osos si sporeste rezistenta organismului la bolile infectioase.

Acest sirop este indicat si in tratarea oboselii, iar in cazul persoanelor care sufera de anemie, mareste cantitatea de globule rosii. De asemenea, siropul de macese previne formarea cariilor dentare. Vitamina P contribuie la mentinerea elasticitatii vaselor de sange, imbunatatind astfel circulatia sangelui.

Siropul de macese este si un tonic al organismului, fiind recomandat si in bolile de ficat.
 

Siropul de gutui bun pentru constipatie


Siropul de gutui este bogat in vitamine si minerale. Contine si fibre, extrem de benefice pentru digestie, dar si antioxidanti, care lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, tinand la distanta cancerul.

Siropul de gutui previne constipatia si hiperaciditatea gastrica si reduce riscul de accidente cerebrale. Este util si in curele de slabire si in alimentatia diabeticilor. Poate fi utilizat si pentru tratarea infectiilor, ranilor bucale si a racelilor si gripelor.
 

Siropul de ridichie calmeaza tusea


Siropul de ridichie, in special de ridichie neagra, este un tonic general pentru organism. Este indicat si pentru tuse si ajuta la detoxifierea ficatului .
 

Siropul de sfecla elimina pietrele la fiere


Siropul de sfecla este indicat pentru tratarea durerilor de cap si a migrenelor puternice. Este benefic si pentru eliminarea pietrelor la fiere si ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Tot siropul de sfecla reduce dlora intestinala.


Sfaturi utile


Sucurile naturale din fructe si legume se prepara din ingrediente proaspete, bine spalate. Se prepara zilnic, pentru a fi consumate in stare cat mai proaspata. Se pastreaza la rece, in frigider, insa se consuma la temperatura camerei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare