Dieta si nutritie

# seminte susan #seminte #longevitate #seminte de in #seminte de canepa

Seminte miraculoase pentru longevitate

Semintele de susan, sau in sunt extrem de sanatoase pentru organismul uman. Contin vitamine, si substante minerale care protejeaza sistemul imunitar si cardiovascular. Protejeaza de efectele nocive ale radicalilor liberi, previn imbatranirea prematura, racelile si gripele.

 

Beneficiile semintelor pentru organismul uman


Daca esti o persoana care tine la sanatatea sa, atunci este indicat ca in aceasta toamna sa iti faci provizii cu seminte. In ciuda dimeniunilor mici, semintele au un continut mare de grasimi sanatoase pentru inima, vitamine, minerale si proteine.

Introdu in alimentatia ta seminte diversificate pentru a avea o viata lunga si sanatoasa. O mana de seminte pe zi imbunatateste tonusul muscular si circulatia sangelui. Semintele sunt bogate in amino acizi precum arginina, care lupta impotriva a numeroase boli precum afectiunile cardiace, infertilitatea, hipertensiunea sau impotenta.

Recunoscuta pentru proprietatile antiimbatranire , arginina stimuleaza glanda pituitara de la baza creierului care elibereaza hormoni de crestere. Pe masura ce inaintam in varsta, acest hormon este produs in cantitati mai mici, ceea ce poate duce la declin cognitiv, pierderea masei musculare si disfunctii sexuale.
 

Iata mai jos cateva tipuri de seminte pe care sa le adaugi in dieta ta:


Seminte de susan


Chinezii folosesc uleiul de susan de secole. Bogat in antioxidanti, semintele de susan ofera mancarurilor o aroma speciala. In acelasi timp, susanul este bogat in nutrienti extrem de benefici pentru organismul uman.

50 de grame de susan ofera organismului aproximativ 70% din necesarul zilnic de cupru, 30% magneziu, 35% calciu si 30% fier. Pe langa acesti nutrienti, susanul este bogat si in zinc, care imbunatateste densitatea minerala a oaselor. Previne astfel osteoporoza si distrugerea coloanei vertebrale.

Zincul este si un stimulent important al sistemului imunitar. Protejeaza de gripe si .
 

Seminte de in


Semintele de in sunt bogate in acid alfa linoleic, un tip de grasime omega 3 extrem de puternica. Acidul alfa linoleic este un precursor al grasimilor care se gasesc in somon sau sardine. Semintele de in sunt surse importante de astfel de grasimi, in special pentru vegetarieni si au proprietati antiinflmatorii.

Semintele de in sunt bolgate si in hormoni care protejeaza de cancer si reduc simptomele de la menopauza.

Aceste seminte pot fi folosite in supe, iaurturi sau in cerealele de la micul dejun.


Cultivata de secole in Asia si Orientul Mijlociu pentru utilizarile sale medicinale si industriale, canepa este bogata in nutrienti si vitamine, care stimuleaza sistemul imunitar.

Semintele de canepa contin peste 80% din necesarul zilnic de acizi grasi, iar 3 linguri de seminte contin peste 10 grame de proteine. Este o sursa importanta de fier, magneziu, zinc si fosfor.

Semintele se canepa sunt benefice si pentru par, piele si unghii. Pto fi consumate cu lapte si cereale, la micul dejun, sau in salate de legume si fructe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare