Dieta si nutritie

#alimentatie #dieta #dieta si nutritie #efort fizic #sesiune fitness

Secretele unei alimentatii corecte inaintea unei sesiuni de efort fizic

Alimentele pe care le consumi reprezinta o veritabila sursa de energie pentru organism. De aceea, depunerea unui efort fizic sustinut necesita sprijinul unei diete corecte, care sa intampine nevoile pe care le presupune acest tip de activitate.

Nutritionistii sunt de parere ca, atunci cand iti doresti sa slabesti, nu trebuie sa pierzi din vedere hrana sanatoasa. Asadar, pe langa produsele cu un continut caloric redus, ar trebui sa te axezi si pe acele alimente care iti furnizeaza cantitatea necesara de energie pentru a putea sustine efortul fizic depus la sala de sport.

Carbohidratii

Este foarte important sa te hranesti inainte de a face sport. Astfel, ai nevoie sa te concentrezi pe acele produse care pot fi usor digerabile si iti pot furniza energia de care ai nevoie pentru activitatea fizica intreprinsa. In acest sens, este recomandat sa consumi alimente bogate in carbohidrati, precum painea, fructele sau pastele. Acestea te vor ajuta sa duci la bun sfarsit programul de exercitii si sa-ti mentii vitalitatea pe parcursul intregii zile.

Fulgii de ovaz si fructele proaspete

Iata o varianta delicioasa de mic dejun, demna de luat in considerare inainte de a merge la sala. In combinatie cu fulgii de ovaz, fructele proaspete iti vor mentine organismul hidratat si ii vor furniza cantitatea necesara de nutrienti. In plus, acestia mentin senzatia de satietate pentru o perioada mai mare de timp, astfel ca nu vei mai simti nevoia sa mananci prea curand.

Iaurtul si fructele deshidratate

Daca te pregatesti pentru o sesiune de alergare in parc sau pe banda, nu ezita sa consumi iaurt .

Smoothie-ul

Aceasta bautura este una dintre cele mai bune variante cand vine vorba despre o gustare la pachet. Un smoothie este o sursa excelenta de vitamine si minerale, elemente esentiale pentru a-ti mentine trupul sanatos. In plus, exista nenumarate retete disponibile, din care iti poti alege preferatele. Poti servi fie un smoothie de legume proaspete, fie o delicioasa combinatie de fructe de padure si iaurt - alegerea iti apartine.

Sursa foto: green.dietxnutrition.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare