Dieta si nutritie

#salate #salata caesar #salata greceasca #salata de creveti

Scapa de senzatia de foame cu ajutorul salatelor! Iata-le pe cele mai hranitoare!

Vara este anotimpul perfect pentru a renunta la mancarurile grase si grele si a-ti detoxifica organismul cu salate hranitoare! Te temi ca salatele, desi bogate in nutrienti, nu te vor ajuta sa combati senzatia de foame? Afla ca, atata vreme cat alegi salatele potrivite, te poti bucura de beneficiile lor asupra sanatatii si siluetei tale, eliminand si neplacuta senzatie de foame.

Salatele din lista de mai jos sunt hranitoare si satioase si cat se poate de prietenoase cu silueta ta, intrucat au sub 400 de calorii fiecare! In plus, vin la pachet cu proteine, fibre si grasimi sanatoase pentru ca tu sa ai parte de energie la cote maxime si un trup de invidiat!

Salata Caesar

Faimoasa salata Caesar poate fi o alegere inspirata pe timp de vara cata vreme optezi pentru varianta sanatoasa, fara grasimi periculoase pentru silueta.

Astfel, dintr-o salata Caesar satioasa si usoara, in acelasi timp, nu trebuie sa lipseasca maioneza din ulei de canola, puiul la gratar si parmezanul ras: toate aceste ingrediente te vor ajuta sa obtii mult ravnita senzatie de satietate, fara a-ti face griji in privinta siluetei.

Salata greceasca

Salata greceasca, cu ale sale rosii, masline si branzeturi, poate deveni masa de pranz perfecta, gratie fibrelor din legumele proaspete. Retine faptul ca o cantitate mare de legume gustoase iti "pacaleste" organismul sa creada ca este mai plin decat este, de fapt, iar grasimile sanatoase din masline iti asigura senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Salata de creveti

Ti-e pofta de o salata mai putin conventionala? Combate senzatia de foame cu o salata de creveti, in care adaugi avocado, salata verde, grepfrut, otet si condimente dupa gust. O portie mica din aceasta salata este cat se poate de satioasa, multumita acizilor grasi mononesaturati, regasiti din abundenta in fructele de avocado.

Iar silueta ta nu avea de suferit, intrucat crevetii au un continut caloric redus si, in plus, sunt ticsiti cu proteine, promovand senzatia de satietate pe termen lung.

Salata de somon cu nuci

Aceasta salata hranitoare are mai putin de 300 de calorii, insa iti ofera mult dorita senzatie de satietate gratie acizilor omega 3, regasiti din belsug in nuci si somon. Incearca o combinatie gustoasa si sanatoasa de diferite tipuri de salata verde, nuci maruntite, ulei de masline, ulei de nuci, otet balsamic si somon file, care te va ajuta sa treci cu bine de o zi lunga la birou, presarata cu tentatii periculoase pentru silueta.

Sursa foto: thehairpin.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare