Potrivit acestui studiu, realizat pe un esantion reprezentantiv de 2.000 de adulti, 45% dintre persoanele care sar peste micul dejun recunosc ca li se face foame la jumatatea diminetii, 30% dintre ele se plang ca sunt obosite si ca le lipseste energia, iar 14% dintre respondenti spun ca lipsa micului dejun ii face sa se simta morocanosi.
De ce ignoram micul dejun
Principalele motive invocate pentru renuntarea la micul dejun sunt: lipsa senzatiei de foame (30% din respondenti) si sacrificarea mesei pentru a petrece mai mult timp in pat (23%).
De asemenea, 12% dintre subiecti au spus ca pur si simplu uita sa manance micul dejun, si tot 12% spun ca sunt prea ocupati cu alte activitati gospodaresti.
In Marea Britanie, o persoana din zece nu mananca deloc la micul dejun in niciuna dintre zilele saptamanii.
De asemenea, mai mult de o treime - 37% - dintre britanici au recunoscut ca renunta la prima masa in anumite zile ale saptamanii de lucru.
Care sunt urmarile
Studiul a evidentiat modul in care micul dejun influenteaza alegerile culinare pentru restul zilei.
Cei care sar peste prima masa a zilei sunt mai dispusi sa opteze pentru un baton de ciocolata (27%) si o cutie de bautura carbogazoasa (10%) in timpul pranzului, in comparatie cu persoanele care mananca micul dejun in fiecare zi (13% respectiv 4%).
Potrivit medicului dietetician Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, lipsa micului dejun determina o scadere a glicemiei, incurajand acele persoane sa opteze pentru alimente considerate nesanatoase, care ofera o "satisfacere" imediata a nevoii de glucide.
Sursa foto: blog.fairwaymarket.com