Dieta si nutritie

Sanatatea din… bere

Un consum moderat de bere ne fereste de infarct, de formarea pietrelor la rinichi si ne reduce colesterolul rau, adica acele grasimi care se depun pe peretii vaselor de sange. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori germani care sunt de parere ca berea detine proprietati terapeutice .

 

Facuta din malt, berea este o sursa importanta de care are un efect pozitiv asupra digestiei si a absorbtiei alimentelor, dar mai ales favorizeaza scaderea nivelului de colesterol. De exemplu, un litru de bere contine aproximativ 20% din cantitatea zilnica recomandata de fibre iar unele tipuri de bere contin pana la 60%. De asemenea, retineti ca berea detine o serie de minerale si vitamine precum: magneziu, seleniu, complexul B, insa din pacate distruge vitamina C.

, cu bere buna!

Pe langa proprietatile sale curative asupra digestiei, colesterolului, berea este eficienta si pentru a dobandi un par frumos . Daca ai parul subtie si lispit de volum, toarna cateva picaturi in samponul pe care il folosesti de obicei. Daca vrei sa-l coafezi, berea de deovedeste a fi un bun fixativ .

Pofta buna... la bere!

Cand vine vorba de prepararea mancarurilor, imaginatia bucatarilor este parca inepuizabila. Asa ca daca vreti sa impresionati la randul vostru pe cineva cu o mancare delicioasa si in acelasi timp inedita, preparati aceasta reteta prezentata de catre Dan Chisu , in cadrul unui eveniment organizat de Berarii Romaniei:

Pui cu bere blonda

Ingrediente: pulpe de pui, foi de dafin, sare, piper, bere blonda, coriandru, rosii „cherry”, suc de mere, lamaie sau lime, unt.

Mod de preparare. Se iau niste pulpe grase de pui care se portioneaza sau se dezoseaza. Se pun bucatile intr-o punguta de plastic care se inchide dupa ce ati adaugat sare, piper, un pahar de bere, doua foi de dafin, cateva rosii si o lingura de suc de mere . Se pun in frigider peste noapte sau se lasa doar cateva ore.

Puneti intr-o tigaie doua felii de lamaie si rumeniti-le in unt, dupa care puneti un capac peste tigaie pentru a se inabusi. Dupa cateva minute, adaugati rosiile din punga cu pui si turnati peste acestea o lingura de bere.

Atentie, nu mult unt, nu mult foc. Dupa ce s-au rumenit pulpele in tigaie se pune o lingura din bait si se lasa totul sub capac. Cand dispare zeama, se pun rosiile, feliile de lamaie si un cub de unt, cat unul de zahar. Imediat ce s-a topit, se pune o lingura-doua din acelasi sos din punga. Sa fie doar rumenit, pentru ca de acolo iese gustul sosului.

Asortati acest fel de mancare cu un pahar cu bere spumoasa. Si atat! Pofta buna!

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare