Dieta si nutritie

#salata Mircea Badea #salate Carmen Bruma #salate post

Salata pe care Carmen Bruma i-o pregateste lui Mircea Badea. Care sunt ingredientele de care ai nevoie

Pentru a face face postului, fara tentatii culinare, Carmen Bruma ne recomanda sa luam la pachet salate pregatite acasa. Pentru cei care nu tin post, dar care au grija de silueta inainte de sarbatori, prezentatoarea tv recomanda tot salatele, dar cu peste, cum este cea pe care i-o prepara iubitului sau, Mircea Badea.

Pentru salata de post pentru trei persoane ai nevoie de o cana de cous cous- 200 g ( seamana cu orezul, dar se prepara mult mai repede si il gasiti in supermarket), doua rosii mari, o ceapa mica rosie, o conserva de ciuperci, castravete verde (300-400g), ulei de masline, sare.

“Se pune la fiert un ibric cu apa . Dupa ce clocoteste, se toarna apa peste cous cous ul aflat intr-un bol mare astfel incat apa sa fie aproximativ un deget grosime peste cous cous.  Se acopera bolul cu un capac sau o farfurie si se asteapta pana cand apa este absorbita complet ( aprox 8-10 min). Atunci cous cous-ul e gata si se adauga peste el legumele taiate cubulete, sarea si uleiul. Salata poate fi tinuta in caserola la frigider si luata la serviciu chiar si 2 zile la rand”, scrie Carmen Bruma pe blogul personal.

Salata pe care Carmen Bruma i-o pregateste lui Mircea Badea este “fara gluten si contine proteina animala deci nu e potrivita pentru vegetarieni sau cei care tin post. Contine urmatoarele ingrediente:

-100 quinoa  ( se fierbe precum orezul si se gaseste in supermarketuri)

-2 rosii

– castravete – 150 g

-ceapa rosie ( 50 g sau dupa gust)

– ulei de masline

-sare

– o conserva de ciuperci

– o conserva de ton in suc propriu

 

Se fierbe quinoa exact ca orezul iar cand este gata, se stinge focul, se acopera si se mai lasa cateva minute sa se umfle. Se adauga restul ingredientelor. Se pastreaza la fel ca prima varianta cu mentiunea ca tonul poate fi adaugat mai tarziu, cat mai aproape de momentul cand o mancati”, recomanda Carmen Bruma.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului