Dieta si nutritie

#romani #silueta #branza #pericol #rosii

Rosiile cu branza, mancarea favorita a romanilor pe timp de vara. De ce sa nu faci aceste asocieri

Odata cu venirea verii romanii consuma tot mai multe fructe si legume proaspete pe care le asociaza cu branza. Iar favoritele romanilor sunt chiar rosiile.

 

Rosiile cu branza constituie principala masa a romanilor. Este combinatia ideala in zilele caniculare, mai ales ca merg consumate direct din frigider. Insa, pe cat de bine suna acest amestesc, pe atat este de nociv pentru organism.

Iata de ce trebuie sa eviti consumul de rosii cu branza si ce efecte nocive are pentru organism.

Rosiile contin o mare cantitate de licopen, un antioxidant puternic care protejeaza AND-ul celular si diminueaza riscul de cancer, in special cel de plamani.

Mai mult, rosiile sunt ideale in dietele de slabit, intrucat contin o mare cantitate de apa si fibre, de unde rezulta si o senzatie prelungita de satietate. in ceea ce priveste continutul caloric, o rosie de marime medie are in jur de 30 de calorii.

Branza, pe de alta parte, contine o cantitate mare de sare si grasimi. Cu exceptia  

In general, branza este bogata in grasimi si sare, cu exceptia sortimentului de branza slaba de vaca.

Cu toate acestea, desi multi cred ca amestecul este unul dietetic si sanatos, este unul plin de calorii care ingrasa.

“Cascavalul si branza de burduf au cele mai multe grasimi in compozitie. O felie de 200 de grame poate contine si 500 de calorii. Telemeaua de oaie are si ea cam 400 de calorii la 200 de grame.

De asemenea parmezanul si banza cu mucegai ingrasa si ele si pot avea cam 500 -600 de calorii la 200 de grame, de aceea este bine sa limitam portiile. Multi oameni nu fac legatura intre grasimea din branza si se mira ca acumuleaza kilograme cand mananca doar branza cu rosii.

Este indicat ca atunci cand consumati branza sa evitati in acea zi si alte alimente cu multe calorii. Nu mancati cartofi prajiti cu branza rasa. In schimb puteti manca salata cu branza. Este recomandat ca branza sa se consume dimineata si nu seara.

Cel mai putin ingrasa urda si branza de vaci chiar daca nu sunt cele mai gustoase branzeturi. Au schimb cele mai putine calorii. Nu va lasati pacaliti de cas. Are multa grasime, doar ca nu are sare, deci nu este similar cu urda”, declara nutritionistul Eva Iortan, potrivit Adevarul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului