Dieta si nutritie

#cancer #bere #burta de bere #risucir bere #arsenic bere

Riscurile la care te expui cand bei bere

Berea este una dintre cele mai populare bauturi alcoolice. Cu toate acestea, consumul ei nu este intotdeauna lipsit de riscuri. O bere din cand in cand nu iti face rau, dimpotriva, te poate ajuta sa reduci riscul imbolnavirii de Parkinson, sa scazi riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si sa-ti cresti durata de viata. Problema in cazul berii apare atunci cand uiti numarul paharelor si iti faci un obicei din a consuma zilnic sau aproape zi de zi aceasta bautura alcoolica.

Bruna sau blonda, berea prezinta o serie de riscuri pentru sanatate, motiv pentru care este important sa nu exagerezi cu consumul ei.

Berea creste riscul de cancer

Persoanele care consuma mai mult de trei pahare cu bere pe zi au cu 70% mai multe sanse de a dezvolta o forma de cancer, fata de 30%, cat au persoanele care nu consuma bere in fiecare zi. Printre cele mai comune tipuri de cancer favorizate de consumul constant de bere se numara: cancerul de colon, de pancreas, de esofag si de prostata.

Anumite sortimente de bere contin cantitati mari de arsenic

Organizatia Mondiala a Sanatatii a tras, la inceputul acestui an, un semnal de alarma cu privire nivelul ridicat de arsenic descoperit in anumite sortimente de bere germana si italiana. In cantitati peste limita, arsenicul poate afecta functiile cognitive si poate favoriza dezvoltarea unor boli precum diabetul.

Berea poate favoriza ingrasarea

Berea nu contine grasimi, in schimb are un aport caloric ridicat. Doua pahare de bere iti furnizeaza in jur de 400 de calorii, cantitate care se regaseste si intr-un hamburger dublu. In cazul barbatilor, berea duce de multe ori la aparitia burtii, insa aceasta situatie apare si ca urmare a sedentarismului si a altor probleme de sanatate.

Consumul de bere afecteza barbatii, femeile si copiii

Barbatii care consuma mai mult de trei pahare de bere pe zi au un risc crescut de a dezvolta rezistenta la insulina, in timp ce femeile insarcinate care beau bere pot naste copii cu malformatii congenitale. Adolescentii care consuma bere in mod regulat pot avea probleme de memorie.

Sursa foto: sabotagetimes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare