Dieta si nutritie

#secrete slabit experti #rezolutii slabit 2015 #obiective 2015 #rezolutii 2015

Rezolutiile slabitului in 2015: 4 sfaturi de la experti care te ajuta sa le indeplinesti!

Rezolutiile pierderii in greutate se regasesc pe lista obiectivelor multor persoane pentru noul an, insa ele te ajuta cu adevarat sa iti indeplinesti scopul? Depinde, spun expertii. Acestea sunt cu adevarat utile daca le folosesti ca o oportunitate sa iti imbunatatesti calitatea vietii si nu ca o obsesie care iti afecteaza grav stima de sine, spun specialistii.

"In anul 2015, imi propun sa scap de kilogramele in exces". Daca aceasta rezolutie se afla si in topul prioritatilor tale, ai grija ca ea sa fie cu adevarat o motivatie pentru tine, nu o sarcina odioasa care te intimideaza. Iata cum sa iti indeplinesti rezolutiile slabitului in 2015!

 

1. Nu iti stabili un termen-limita

Daca iti vei impune ca pana la data de 15 februarie sa cantaresti cu 5 kilograme mai putin si vei esua, cel mai probabil vei abandona lupta cu kilogramele si te vei resemna. Uite de ce este de preferat sa nu stabilesti un termen-limita de indeplinire a obiectivelor tale de slabit.

Lasa timpul sa fie de partea ta si nu te impovara de constrangeri: fa o schimbare atunci cand simti cu adevarat ca ai nevoie de ea si corecteaza-ti treptat obiceiurile din alimentatie si programul zilnic de miscare. Ai tot anul la dispozitie sa ajungi acolo unde iti doresti!

 

2. Nu iti neglija sanatatea

Sanatatea ta este intotdeauna prioritara in fata siluetei perfecte. Poti sa slabesti armonios, mancand mai sanatos si facand sport. Consuma din plin alimente care iti regleaza nivelul glicemiei in sange si iti inhiba senzatia de foame (fructe, legume si cereale integrale), in detrimentul celor bogate in grasimi saturate si zahar (produse fast-food, dulciuri, sucuri acidulate etc.).

Ai grija de corpul tau urmand o dieta echilibrata, pune-ti trupul in miscare si gandeste pozitiv - rezolutiile tale de slabit se vor indeplini de la sine!

3. Trateaza-te cu blandete

Nu te pedepsi pentru slabiciunile tale, nu iti stabili teluri lipsite de realism si nu pune semnul egal intre valoarea ta umana si cifra pe care ti-o arata cantarul. Aceste trei greseli capitale sunt un impediment major al indeplinirii rezolutiilor tale de slabit in 2015, dar si factori care te afecteaza la nivel psihologic. Iubeste-te asa cum esti, nu doar din prisma greutatii tale!

4. Aminteste-ti ca trupul tau nu este un proiect

Chiar daca faci din slabit o rezolutie pentru noul an, trupul tau nu este un proiect, ci un mecanism complex, ale carui reactii nu le poti intui intotdeauna. Asculta-i in permanenta semnalele si actioneaza ca atare!

Sursa foto: drpacholec.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare